.

Ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου Σαρμ ελ Σείχ είχαν εγείρει οι Βρετανικές αρχές


Οι βρετανικές αρχές είχαν εγείρει ανησυχίες για τις συνθήκες ασφαλείας στο αεροδρόμιο της πόλης Σαρμ ελ Σείχ τουλάχιστον 10 μήνες πριν την διαπίστωση ότι το Airbus A321 της Russia Airlines εξερράγη στον αέρα.

Εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως ομάδα ειδικών σε θέματα ασφαλείας επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στο τέλος του 2014, κατά την οποία οι Αιγυπτιακές αρχές συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τις ανησυχίες των Βρετανών.

«Το σύστημα ήταν το πρόβλημα. Οι Βρετανοί παραπονέθηκαν ότι δεν έλεγχαν αρκετά τους ανθρώπους. Έπρεπε να έχουμε κάνει περισσότερα. Η ασφάλεια θα μπορούσε να έχει βελτιωθεί τοποθετώντας ένα ακόμη σκάνερ έξω και πληροφορώντας τους υπολοίπους», ανέφερε εργαζόμενος του αεροδρομίου.

Η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δεν διέψευσε ότι υπήρχαν ανησυχίες για τον έλεγχο των αποσκευών, όμως δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το ποιες ήταν οι οδηγίες που δόθηκαν στις αρχές του αιγυπτιακού αεροδρομίου.

Μετά από συνάντησή του με τον Κάμερον, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel Fatah al – Sisi δήλωσε ότι η Βρετανία ήταν ικανοποιημένη με τις αλλαγές που έγιναν στο αεροδρόμιο. Επίσης, δήλωσε πως η Αίγυπτος κατανοεί την απόφαση του Cameron να «παγώσουν» όλες οι πτήσεις από την Σαρμ ελ Σέιχ προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και ο υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry, είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη κίνηση «αδικαιολόγητη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάμερον επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Βλάντιμιρ Πούτιν την Πέμπτη για να του εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους είχαν σταματήσει οι πτήσεις από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο προς την Βρετανία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Κάμερον, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε πως οι αποφάσεις της Βρετανίας ήταν σωστές, καθώς είχαν στόχο την προστασία των Βρετανών πολιτών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αρχές σταμάτησαν σήμερα τις πτήσεις βρετανικών εταιριών προς το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ, λέγοντας πως οι πτήσεις περιορίστηκαν λόγω των δυνατοτήτων του αεροδρομίου.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.