.

Ενισχύονται οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Βρετανία

Η κυβέρνηση πρότεινε νέα νομοθεσία που θα δίνει στις μυστικές υπηρεσίες νέες υπερεξουσίες


«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων και στις τρεις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ερευνούν, αναλύουν και συμβάλλουν στην αποτροπή τρομοκρατικών σχεδίων», ανέφερε ο υπουργός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν σε ομιλία του.

Ο Όσμπορν πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες έπειτα από τη δημοσιοποίηση του αμυντικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης στις 23 Νοεμβρίου. Η Έκθεση για την Στρατηγική Άμυνας και Ασφάλειας θα αναφέρεται στις προτεραιότητες στις στρατιωτικές δυνατότητες της Βρετανίας για την επόμενη πενταετία.

Η κυβέρνηση πρόσφατα πρότεινε νέα νομοθεσία που θα δίνει στις μυστικές υπηρεσίες νέες υπερεξουσίες, περιλαμβανομένου του δικαιώματος παρακολούθησης των ιστοσελίδων που επισκέπτεται κάποιος.

«Καθώς αλλάζει η φύση του πολέμου, της κατασκοπείας και της τρομοκρατίας, πρέπει να ακολουθούμε τις αλλαγές. Το Ίντερνετ, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης ζωής, παρέχει νέους τρόπους στους εχθρούς μας να σχεδιάζουν και να δρουν εναντίον μας», είπε ο Όσμπορν.

«Η απειλή από τρομοκράτες, από ακραίες ιδεολογίες, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί κατά μέτωπο», τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι το «πιθανό σενάριο για την τύχη» του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην Αίγυπτο υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο την ανάγκη αυτή.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει ότι «το πιθανότερο είναι» το αεροσκάφος να συνετρίβη έπειτα από την έκρηξη βόμβας. Είχε απογειωθεί από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του προκαλώντας τον θάνατο και των 224 επιβαινόντων. Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που μάχονται κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στη χερσόνησο του Σινά ανέλαβαν την ευθύνη.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.