.

Εξοπλισμός εντοπισμού πλαστών χαρτονομισμάτων


Οι συσκευές εντοπισμού πλαστών τραπεζογραμματίων και οι μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων μπορούν να βοηθήσουν τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους λοιπούς χρήστες τραπεζογραμματίων ευρώ στον εντοπισμό πλαστών τραπεζογραμματίων και στην σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της παραχάραξης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή χρήση τέτοιων συσκευών είναι η χρήση εξοπλισμού που να μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να ελέγχει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων τραπεζογραμμάτιων των 20 ευρώ προτού αυτό τεθεί σε κυκλοφορία 25 Νοεμβρίου 2015. Οι κάτοχοι τέτοιου εξοπλισμού καλούνται από το Ευρωσύστημα να επικοινωνήσουν με τους κατασκευαστές ή τους προμηθευτές τους προκειμένου να προετοιμαστούν για το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ.

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, προκειμένου να στηρίξουν τους κατασκευαστές συσκευών εντοπισμού πλαστών τραπεζογραμματίων και στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, παρέχουν στους εν λόγω κατασκευαστές τη δυνατότητα να υποβάλλουν σε έλεγχο αυτές τις συσκευές, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα αντιπροσωπευτικών τύπων πλαστών τραπεζογραμματίων ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημοσιεύει στοιχεία για τις συσκευές που έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, προκειμένου να διευκολύνει τους χρήστες τραπεζογραμματίων στην επιλογή της κατάλληλης συσκευής.

Οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες ελέγχουν τους τύπους των μηχανημάτων επεξεργασίας τραπεζογραμματίων σύμφωνα με την θεσπισμένη διαδικασία αυστηρών ελέγχων και διακρίνουν τα μηχανήματα με βάση το σύστημα ανίχνευσης, το λογισμικό και τα επιμέρους στοιχεία που εξυπηρετούν την εκτέλεση των πρόσθετων λειτουργιών.

Ένα μηχάνημα για να χαρακτηριστεί ως εγκεκριμένο μηχάνημα επεξεργασίας τραπεζογραμματίων πρέπει να έχει την δυνατότητα προσαρμογής των ρυθμίσεων του προκειμένου να διασφαλίζεται ότι: 
  1. Εντοπίζει με αξιόπιστο τρόπο τους νέους τύπους πλαστών τραπεζογραμματίων.
  2. Εντοπίζει και διαχωρίζει τα νέα τραπεζογραμμάτιά των 20 ευρώ για τα οποία υπάρχει υπόνοια ότι είναι πλαστά.
  3. Καθίσταται δυνατή η εφαρμογή περισσότερων ή λιγότερων περιοριστικών προτύπων διαλογής ως προς την καταλληλότητα, όπου απαιτείται.

Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ μπορούν να τεθούν εκ νέου σε κυκλοφορία μέσω μηχανημάτων μόνο αν έχει ελεγχθεί η γνησιότητα και η καταλληλότητα τους από τύπο μηχανήματος επεξεργασίας τραπεζογραμματίων που έχει ελεγχθεί με επιτυχία από την Εθνική κεντρική Τράπεζα.

Αν ένας τύπος μηχανήματος αποτύχει να καλύψει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας ή ο κατασκευαστής αρνηθεί να υποβάλει έναν τύπο μηχανήματος σε έλεγχο, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση διαγραφή του εν λόγω τύπου μηχανήματος από τον κατάλογο εγκεκριμένων μηχανημάτων που δημοσιεύει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

Μηχανήματα Επεξεργασίας Τραπεζογραμματίων 
Η BOOS S.A. διαθέτει στην Ελληνική Αγορά πλήρη γκάμα λύσεων για την επεξεργασία τραπεζογραμματίων Ευρώ.

Ο εξοπλισμός διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις που προβλέπει η κατηγορία του, ενώ έχει περάσει επιτυχώς όλες τις σχετικές δοκιμές ελέγχου. Παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται υπηρεσίες ελέγχου και αναβάθμισης συστημάτων παλαιότερης τεχνολογίας, εφ’ όσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Περισσότερες πληροφορίες για συστήματα επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και άλλων λύσεων ασφαλείας μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο της BOOS : www.boos.gr


Πηγή: securitymanager
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.