.

Μετανάστευση και ασφάλεια στη συνάντηση του επιτρόπου Μετανάστευσης με τον Ολλανδό υπουργό Ασφάλειας και Δικαιοσύνης


Οι κοινές προτεραιότητες και δράσεις στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας, ενόψει της επικείμενης ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που είχε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβαραμόπουλος στην Χάγη, με τον υπουργό Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Αρντ βαν ντέρ Στερ και τον υπουργό Μετανάστευσης Κλάας Ντίζκχοφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Επιτροπή και η επερχόμενη Προεδρία συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση και της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Ασφάλεια. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό, η διαχείριση των συνόρων, η μετεγκατάσταση, η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επίσης, η Ολλανδία ενημέρωσε την Επιτροπή σχετικά με τις προτεραιότητες της Προεδρίας της, οι οποίες συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και οι δυο πλευρές δήλωσαν ότι προσβλέπουν σε στενή συνεργασία το επόμενο εξάμηνο.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.