.

Αποκάλυψη Σφακιανάκη της Δ.Η.Ε.: Επιτήδειοι παρακολουθούν κινητά και υποκλέπτουν δεδομένα


Mε ένα αόρατο λογισμικό που δεν εντοπίζεται ούτε στα εργαστήρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιτήδειοι παρακολουθούν κινητά τηλέφωνα και υποκλέπτουν όλα τα δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών. Από τα μηνύματα και τα μέιλ τους μέχρι τις φωτογραφίες και τους τραπεζικούς κωδικούς.

Η παρακολούθηση των κινητών, όπως περιγράφηκε παραπάνω, γίνεται με ένα λογισμικό που κατασκευάστηκε για την προστασία παιδιών και πωλείται 200 δολάρια, ενώ είναι διαθέσιμο στη σελίδα droidjack.net για συσκευές κινητής τηλεφωνίας android (Αndroid RAT).

Με το εργαλείο αυτό οι επιτήδειοι αποκτούν πλήρη έλεγχο στο κινητό που παρακολουθούν αφού μπορούν να σβήνουν αρχεία, να γράφουν και να σβήνουν μηνύματα, να κάνει κλήσεις και να δει όλο το αρχείο κλήσεων, να πραγματοποιήσει κλήσεις μέσω της συσκευής, να διαχειριστεί την λίστα των επαφών, να ακούει 'ζωντανά' τους ήχους του χώρου από το μικρόφωνο της συσκευής και να τους καταγράψει, να δει το ιστορικό της πλοήγησης στο διαδίκτυο, την τελευταία τοποθεσία (Gps location) της συσκευής, να δει όλες τις εφαρμογές που «τρέχουν» στην συσκευή και να προσθέσει νέες.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα ο προϊστάμενος της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στο 4ο διεθνές συνέδριο E-life που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο λέγοντας πως μετά από καταγγελίες διαπιστώθηκε πως υπάρχουν πολλά κρούσματα παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.