.

Συναγερμός για την ασφάλεια του Euro, των Ολυμπιακών Αγώνων και του Μουντιάλ


Η Γαλλία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η ασφάλεια των πολιτών της αλλά και των επισκεπτών έχει τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα.

Το καλοκαίρι, η Γαλλία φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, με τις αρχές να συντονίζονται προκειμένου να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα όλων.

«Οι fan zones θα είναι όπως θέλει κάθε οικοδέσποινα πόλη. Δεν θα υπάρξουν δογματικές απόψεις και οδηγίες, όπως για τις διαστάσεις κάθε fan zone, αλλά θα δοθεί η ελευθερία σε κάθε πόλη να τις διαμορφώσει όπως επιθυμεί. Υπό την προϋπόθεση να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, κάθε πόλη θα προσαρμόσει τη fan zone στις δικές της απαιτήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Ζακ Λαμπέρ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ένας ακόμη πονοκέφαλος για τις αρχές έρχεται να προστεθεί, με τους Ολυμπιακός Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι Βραζιλιάνοι καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την τρομοκρατική απειλή αλλά και την εγκληματικότητα στη χώρα που βρίσκεται στα ύψη.

Οι αρχές πραγματοποιούν μαζικές επιχειρήσεις ώστε να καταπολεμήσουν τα κυκλώματα ναρκωτικών και τις συμμορίες στις γειτονιές του Ρίο.

Φυσικά, και η Ρωσία αναπροσαρμόζει τα συστήματα ασφαλείας της για το Μουντιάλ του 2018.

«Φυσικά και λαμβάνουμε υπόψη μας τα παγκόσμια γεγονότα και θα αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Οι άνθρωποι της FIFA μας επέστησαν την προσοχή στο ζήτημα των fan zones και τις εκδηλώσεις που συνυπάρχουν με ένα Μουντιάλ. Εννοείται πως θα κινηθούμε ανάλογα», τόνισε ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο.

Οι Ρώσοι βέβαια έχουν περάσει με επιτυχία το τεστ, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Τα μέτρα ήταν δρακόντεια και η διοργάνωση ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.