.

Ο ρόλος του facebook στις επιθέσεις του Παρισιού


Ο ρόλος κλειδί που έχουν τα social media αποδεικνύεται για ακόμη άλλη μια φορά στις επιθέσεις του Παρισιού. Tο Facebook δημιούργησε την εφαρμογή Safety Check η οποία ουσιαστικά αποτελεί μια εκστρατεία η οποία βοηθά τους χρήστες να κάνουν check in στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, ούτως ώστε να ενημερώσουν το κοινωνικό τους δίκτυο ότι είναι ασφαλείς.

Η εκστρατεία άρχισε για πρώτη φορά στο σεισμό του Νεπάλ μετά από έμπνευση που ξεκίνησε το 2011 όπου πολλοί αναζητούσαν την τύχη των δικών τους προσώπων λόγω των καταστροφών που ακολούθησαν μετά το Τσουνάμι που κτύπησε την Ιαπωνία.

Επιπρόσθετα στην προκειμένη τρομοκρατική επίθεση οι χρήστες χρησιμοποίησαν τα hashtags #PrayforParis και #ParisAttacks για να περάσουν μηνύματα στήριξης και αγάπης ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι που έχασαν τις πτήσεις τους χρησιμοποίησαν τα hashtags #StrandedinUS και #StrandedinCanada για να ενημερώσουν ότι δεν ταξιδεύουν, και σε άλλες περιπτώσεις για να προσφέρουν ενημέρωση και βοήθεια σε όσους ταξίδευαν αλλά θα χάσουν την πτήση τους. 

Βλέπουμε λοιπόν πως για άλλη μια φορά η τεχνολογία επικουρεί την ανθρώπινη ανάγκη επικοινωνίας ακόμη και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και πανικού, ενώ προσφέρει ανακούφιση και σε πολλούς που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους προσώπων.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.