.

Το FBI αναζητά τον «mr.grey»

Χάκερ έκλεψε 1,2 δισ. διαδικτυακά διαπιστευτήρια


Έναν χάκερ, γνωστό ως «mr.grey», αναζητεί το FBI, για την κλοπή 1,2 δισ. διαδικτυακών διαπιστευτηρίων (credentials)- τη μεγαλύτερη «ληστεία» του είδους της.

O εν λόγω χάκερ διαφήμιζε την πρόσβασή του σε δεδομένα λογαριασμών χρηστών για ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Twitter και συνδέθηκε με την υπόθεση μέσω ρωσικής διεύθυνσης email, όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα του FBI.

Εντοπίστηκε βάσει δεδομένων από μια εταιρεία κυβερνοασφαλείας, που τον Αύγουστο του 2014 είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό φερόμενης ρωσικής σπείρας που ευθυνόταν για υποκλοπή δεδομένων από άνω των 420.000 ιστοσελίδων.

Η έρευνα του FBI άρχισε μετά την ανακοίνωση της Hold Security περί της δραστηριότητας της σπείρας «CyberVor», που είχε κλέψει 1,2 δισ. διαπιστευτήρια και άνω των 500 εκατ. διευθύνσεων email.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν λίστες με domain names και utilities που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν για την αποστολή spam. Επίσης, εντοπίστηκε μια διεύθυνση email, καταχωρημένη το 2010, που συνδεόταν με κάποια από αυτά τα utilities.

Έρευνες σε ρωσικά forum για χάκερ βρήκε posts του «mr.grey», που τον Νοέμβριο του 2011 είχε γράψει ότι αν κάποιος ήθελε δεδομένα λογαριασμών χρηστών του Facebook, του Twitter και του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VK, θα μπορούσε να βρει τα αρχεία.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Facebook και το Twitter δεν έχουν προβεί σε σχόλια, ούτε το FBI και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.