.

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η σύνοδος των G20


Περισσότεροι από 12.000 αστυνομικοί θα είναι σε υπηρεσία νυχθημερόν, ενώ θα υπάρξουν θαλάσσιες περιπολίες και ένα υπερσύγχρονο ραντάρ προκειμένου οι τουρκικές αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια της συνόδου κορυφής της G20, της Ομάδας των είκοσι μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια, την Κυριακή και τη Δευτέρα, έναν μήνα μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα.

Περισσότεροι από 12.000 αστυνομικοί θα είναι σε υπηρεσία νυχθημερόν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σελαμί Αλτινόκ, ώστε να αποτρέψουν οποιοδήποτε τυχόν περιστατικό διαταράξει τους φιλοξενουμένους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ομόλογοί του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι ανάμεσα στους περίπου 13.000 συνέδρους που αναμένονται στο νότιο παραθαλάσσιο θέρετρο, χωρίς να υπολογιστούν σε αυτούς οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι επιχειρηματίες και οι 2.500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.


Ένας αστυνομικός κάθε 50 μέτρα θα υπάρχει πάνω στη λεωφόρο από την οποία θα περάσουν οι αντιπροσωπείες και η οποία συνδέει το αεροδρόμιο με την τοποθεσία Μπελέκ, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος, μια απόσταση 30 χλμ.

Μόνο τα πρόσωπα που έχουν ειδική διαπίστευση θα έχουν πρόσβαση στην «κόκκινη ζώνη», όπου βρίσκονται τα 30 ξενοδοχεία στα οποία θα φιλοξενηθούν οι αντιπροσωπείες και στα παράθυρα των οποίων έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες.

Περισσότερες από 350 κάμερες ασφαλείας με ενσωματωμένα συστήματα ανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας και αναγνώρισης προσώπου έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ θα πετά συνεχώς πάνω από την περιοχή και μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, έτοιμα να επέμβουν. Τα μέτρα ασφαλείας συμπληρώνουν ταχύπλοα της ακτοφυλακής που θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες.

"Θεού θέλοντος, θα φιλοξενήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής με τις λιγότερες δυνατόν ελλείψεις", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, αφού επιθεώρησε προσωπικά το μέρος. Ο πρόεδρος της Τουρκίας φιλοξενεί την πρώτη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας μετά τον θρίαμβο του κόμματός του στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Η τουρκική αστυνομία έχει εντείνει τις εφόδους στους κύκλους τζιχαντιστών σε όλη τη χώρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα.

Την περασμένη εβδομάδα, είκοσι ύποπτοι για συμμετοχή στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που κατηγορείται για την επίθεση αυτή, συνελήφθησαν στην Αττάλεια, πριν αφεθούν ελεύθεροι ή απελαθούν.

Ένας κατάλογος με ονόματα υπόπτων του ΙΚ έχει σταλεί σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στην Αττάλεια, με την ένδειξη να παρακολουθείται οποιοδήποτε όχημα, η πινακίδα κυκλοφορίας του οποίου δεν φέρει τον αριθμό 07 (κωδικό της περιοχής), σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.