.

H Kasperksy Lab παρουσιάζει τη νέα δωρεάν λύση Kaspersky Virus Scanner for Mac


Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα δωρεάν λύση για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα OS X, το Kaspersky Virus Scanner for Mac. Το δωρεάν scanner ελέγχει γρήγορα και αποτελεσματικά τις συσκευές για κακόβουλο λογισμικό. Η επί πληρωμή έκδοση της λύσης (Pro) μπορεί επίσης να αφαιρέσει διάφορες απειλές που εντοπίζει στη συσκευή. Και οι δύο λύσεις έχουν σχεδιαστεί για τους χρήστες υπολογιστών Apple, που θέλουν να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή και τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στις συσκευές τους.

Το 2014, τα προϊόντα της Kaspersky Lab απέκλεισαν πάνω από 3,6 εκατομμύρια απόπειρες «μόλυνσης» υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα OS X. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι ειδικοί της εταιρείας ανακάλυψαν 1.499 νέα κακόβουλα προγράμματα για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Φυσικά, το μέγεθος αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον όγκο των επικίνδυνων λογισμικών που σχεδιαστήκαν την ίδια περίοδο για συσκευές Windows ή Android. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνά μας σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, έδειξε ότι μόνο οι μισοί από τους υπολογιστές με λειτουργικό OS X προστατεύονται και, επομένως, τη δεδομένη στιγμή εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε κίνδυνο.

Με το Kaspersky Virus Scanner for Mac, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σαρώνουν τους υπολογιστές τους για τον εντοπισμό πιθανών απειλών ακόμα και αν μια άλλη λύση ασφάλειας είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή. Η εφαρμογή αναζητά ίχνη κακόβουλων προγραμμάτων στον υπολογιστή (οι διαθέσιμες επιλογές είναι Full scan, Quick scan ή Custom scan), παρέχει στο χρήστη αναλυτικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα της σάρωσης και προσφέρει την κατάλληλη λύση για κάθε πρόβλημα που εντοπίζει.

Επιπλέον, το Kaspersky Virus Scanner Pro for Mac μπορεί να αφαιρέσει διάφορες επικίνδυνες εφαρμογές. Η έκδοση αυτή του scanner μπορεί επίσης να ελέγξει αυτόματα κάθε νέο αρχείο που μεταφορτώνεται από κάποιον χρήστη για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι απαλλαγμένο από κακόβουλο κώδικα.

Οι antivirus βάσεις δεδομένων και των δύο εκδόσεων της εφαρμογής ενημερώνονται τακτικά για να παρέχουν προστασία ακόμη και από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο ψηφιακό έγκλημα. Επιπλέον, και τα δύο προϊόντα εντοπίζουν κακόβουλο λογισμικό όχι μόνο για λειτουργικό OS X, αλλά και για Windows και Android. Αν και τα προγράμματα που στοχεύουν σε άλλα λειτουργικά συστήματα δεν είναι συνήθως επικίνδυνα για συστήματα Mac, μπορεί να παραμονεύουν στον υπολογιστή μέχρι να βρουν την ευκαιρία να «μολύνουν» μια συμβατή συσκευή, για παράδειγμα, όταν τα αρχεία αντιγράφονται σε αφαιρούμενα μέσα.

«Ακόμα και αν δεν θεωρείτε ότι εσείς και τα δεδομένα στον Mac σας χρήζουν προστασίας, τι γίνεται με τους φίλους και τους συναδέλφους σας που μπορεί να επηρεαστούν από το κακόβουλο λογισμικό που ίσως υπάρχει στη συσκευή σας; Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να χάσουν χρήματα ακολουθώντας κάποιο κακόβουλο link που απεστάλη από το λογαριασμό σας από κάποιο κακόβουλο λογισμικό, ή να χάσουν πολύτιμα αρχεία έπειτα από «μόλυνση» με Trojan που υπήρχε σε κάποιο δικό σας USB. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να σαρώνετε τακτικά όλες τις συσκευές για ψηφιακές απειλές, είτε αυτές έχουν λειτουργικό σύστημα OS X, Windows ή Android», δήλωσε ο Vladimir Zapolyansky, Vice-President, Product and Technology Marketing της Kaspersky Lab. 

Οι λύσεις σάρωσης της Kaspersky Labείναι ήδη διαθέσιμες στο AppStore σε εννέα γλώσσες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες δωρεάν λύσεις της Kaspersky Lab είναι διαθέσιμες εδώ.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.