.

Συνεργασία μεταξύ ΚΕΝΑΠ και Πανεπιστημίου του Πλύμουθ για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Maritime Security


Μνημόνιο Κατανοήσεως (MoU), που αφορά στην συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Πλύμουθ υπογράφτηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στη Σούδα της Κρήτης,με σκοπό την δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “MA Applied Strategy (Maritime Security)”. Υο Μνημόνιο υπέγραψαν ο Διοικητής του Κέντρου Αρχιπλοίαρχος Αναστάσιος Τσερκέζογλου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ, ο Καθηγητής Νικόλαος Τζόκας. 

Το προαναφερθέν πρόγραμμα σπουδών, που θα υλοποιηθεί από κοινού μεταξύ των δύο φορέων (ΚΕΝΑΠ και Πανεπιστημίου του Πλύμουθ), προβλέπεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2016, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και οι συμμετέχοντες θα μπορούν είτε να έχουν φυσική παρουσία συνεχώς εκεί είτε κατά διαστήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και αποσκοπεί στην εξέταση του σύγχρονου περιβάλλοντος ασφαλείας και την επιχειρησιακή διάσταση αντιμετώπισης των απειλών που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας.

Συμφώνως με πηγές του φημισμένου Βρετανικού Πανεπιστημίου «…πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πανεπιστήμιο συνεργάζεται με ένα εκπαιδευτικό κέντρο του ΝΑΤΟ στο προαναφερθέν γνωστικό πεδίο, κάτι που έρχεται να ενισχύσει την ήδη στενή συνεργασία του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ με το φημισμένο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο (Britannia Royal Naval College/BRNC), στο οποίο παρέχεται ακαδημαϊκή εκπαίδευση σε αξιωματικούς και ναυτικούς δοκίμους του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας (Royal Navy)».
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.