.

Safe Cities & Dahua

Επιτήρηση πόλεων μέσω CCTV



Τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση συστημάτων επιτήρησης σε δημόσιους χώρους είναι σημαντικά. Αρκετές όμως είναι και προκλήσεις από τη χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους. Ας δούμε μέσα από μια μελέτη περίπτωσης πως η Dahua, καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις αυτών των έργων.

Καθώς οι μεγάλες πόλεις γιγαντώνονται και επεκτείνονται, η ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, μετρό, πλατείες και χώρους συνάθροισης, γίνεται όλο και πιο σημαντική. 
Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις κάμερες ασφαλείας από την επιτήρηση αστικών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, η παρακολούθηση μέσω συστημάτων CCTV είναι και ένα σπουδαίο εργαλείο ασφαλείας για τις τοπικές επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφέ, super markets ή εμπορικά κέντρα. Η επιτήρηση των χώρων συμβάλλει στη μείωση κακόβουλων ενεργειών, γιατί λειτουργεί αποτρεπτικά. Επίσης, ένα σταθερό ρεύμα επισκεπτών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των επιχειρήσεων αυτών και γι’ αυτό επιβάλλεται η δημιουργία ενός κλίματος ασφαλείας.

Ήδη, στη Μ. Βρετανία γίνεται εκτεταμένη χρήση συστημάτων ασφαλείας σε δημόσιους χώρους και όλο και περισσότερες πόλεις στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Κίνα, εγκαθιστούν κάμερες παρακολούθησης σε δρόμους και δημόσιες υπηρεσίες.

Οφέλη της Δημόσιας Επιτήρησης

Μείωση της εγκληματικότητας – Οι κάμερες ασφαλείας σε δημόσιους χώρους βοηθούν στη μείωση των βανδαλισμών και γενικά της εγκληματικότητας, καθώς και στην επιβολή του νόμου για τη σύλληψη εγκληματιών και παρανόμων.

Βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων – Η αίσθηση ασφάλειας ενθαρρύνει τη χρήση των δημόσιων χώρων όπως πάρκα, πλατείες και τα πεζοδρόμια κάνοντας την πόλη πιο φιλόξενη.

Αυξημένη κίνηση καταναλωτών στις επιχειρήσεις – Οι εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της εγκληματικότητας στους δρόμους και να ενθαρρύνουν την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων, τη μεγαλύτερη κίνηση των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα και κατ επέκταση, στην αύξηση των εσόδων της τοπικής κοινωνίας.

Αυξημένη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου τομέα - Ένα παράπλευρο όφελος της εγκατάστασης καμερών παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους, είναι οι βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων και των τοπικών διοικήσεων ή κυβερνήσεων. Η δημοτική αρχή της Βαρκελώνης προσφέρει κίνητρα σε επιχειρήσεις που εγκαθιστούν κάμερες παρακολούθησης. Οι συμφωνίες αυτές προωθούν καλύτερες σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων και τοπικών διοικήσεων ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια.

Προκλήσεις από τη χρήση καμερών ασφαλείας σε δημοσίους Χώρους

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων – Είναι απαραίτητο να εξασφαλίζεται ότι οι κάμερες δημόσιας επιτήρησης δεν εστιάζουν σε ιδιωτικές περιοχές, όπως διαμερίσματα, επιχειρήσεις ή γραφεία, ή άλλες περιοχές, όπου οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να καταγράφονται.
Φθορά Εξοπλισμού – Οι εξωτερικές κάμερες μπορούν να καταστραφούν από μια σειρά παραγόντων - συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και τους βανδαλισμούς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνοδεύονται από περιβλήματα που μπορούν να τις προστατεύσουν από τη βροχή, την υπερβολική ζέστη, το κρύο, αλλά να είναι και ανθεκτικές στις δολιοφθορές.

Μελέτη Εγκατάστασης Έργου Safe City στην πόλη Hangzhou της Κίνας – Η λύση IP Καμερών από τη Dahua

Hangzhou, Κίνα / Ιούνιος 2014 - Στην Hangzhou ζουν περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι και είναι από τις πρώτες πόλεις που εφαρμόστηκαν έργα και εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των έργων Safe Cities για τη δημόσια ασφάλεια και τη μεταφορά.

Το σχέδιο ασφάλειας της πόλης αναβαθμίστηκε σε σχέση με την προϋπάρχουσα λύση παρακολούθησης που είχε εγκατασταθεί και πάλι από τη Dahua το 2004. Μετά την τελευταία αναβάθμιση, οι κάμερες της Dahua καλύπτουν πάνω από το 70% του συστήματος κυκλοφορίας της Hangzhou.

Σε ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα της Hangzhou, το σχέδιο ασφαλούς πόλης ξεκίνησε το 2009 και σήμερα βρίσκεται στο τρίτο στάδιο της κατασκευής του. Η πρόκληση για το έργο αυτό, είναι ότι όλο το σύστημα επιτήρησης πρέπει να συνδεθεί με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα και οι εικόνες (βίντεο) πρέπει να μεταδίδονται μέσω του δημοτικού κέντρου διαχείρισης στο περιφερειακό κέντρο διαχείρισης.

Υπάρχουν 32 τοπικά αστυνομικά τμήματα εξοπλισμένα με 60 ψηφιακά καταγραφικά που συλλέγουν εικόνες από περισσότερες από 3.000 σταθερές και περιστρεφόμενες (PTZ) κάμερες, που είναι εγκατεστημένες σε διασταυρώσεις, σήραγγες, εισόδους του μετρό, πύλες σχολείων και άλλους δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας. Τα καταγραφικά της Dahua φέρουν επεξεργαστή quad-core, ενώ η ακαιρεότητα των δεδομένων διασφαλίζεται από ενσωματωμένη διάταξη RAID 5. Η διαχείριση του όλου συστήματος γίνεται από το λογισμικό DSS. Όλη η λύση, κάμερες, καταγραφικά και λογισμικό διαχείρισης είναι της Dahua.

Έργα αυτής της κλίμακας, αποδεικνύουν ότι η Dahua έχει όλη την αναγκαία τεχνογνωσία και τα απαραίτητα προϊόντα ώστε να εγγυάται υψηλής απόδοσης εποπτεία.

του Θεόδωρου Ντίλου
Account Manager -Novatron ΑΕ

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.