.

Έρευνα του πανεπιστημίου Stirling για την επιστήμη αναγνώρισης προσώπου


Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Stirling πρόκειται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο σε μια μελέτη 6m £ για να αναπτύξουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου επόμενης γενιάς.

Το πενταετές πρόγραμμα θα φέρει πανεπιστημιακές ερευνητικές ομάδες από όλη τη Βρετανία, μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικούς της βιομηχανίας.

Θα εξετάσουν τον τρόπο που η αναγνώριση προσώπου μπορεί να βελτιώσει την παγκόσμια ασφάλεια και το εμπόριο.

Οι επιστήμονες του Stirling θα προσφέρουν τις γνώσεις τους σχετικά με την αντίληψη προσώπου.

Ο καθηγητής Peter Hancock, από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου, θα είναι αρχηγός της ομάδας του Stirling, στη διερεύνηση του πώς οι άνθρωποι αναγνωρίζουν οικεία πρόσωπα.

Ο καθηγητής στο παρελθόν βοήθησε την ανάπτυξη του «EvoFIT» – ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο χρησιμοποιείται από αστυνομικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

Επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή

Ο καθηγητής Hancock, δήλωσε: «Οι άνθρωποι είναι απρόσμενα ανεπαρκής στην αναγνώριση προσώπων που δεν γνωρίζουν, ακόμη και επαγγελματίες, όπως οι ελεγκτές διαβατηρίων έχουν δυσκολία να ταιριάζουν τους ανθρώπους με τις φωτογραφίες τους.
«Αλλά είμαστε πολύ καλύτεροι από ό, τι τις μηχανές στην αναγνώριση οικείων προσώπων και η πρόκληση που έχουμε αναλάβει είναι να κερδίσουμε την κατανόηση του ποια είναι η διαδικασία που μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό.»

Το έργο θα εξετάσει επίσης τις επιπτώσεις της ιδιωτικής ζωής της τεχνολογίας.

Η παγκόσμια ασφάλεια είναι η «κινητήρια δύναμη» για τη μελέτη, αλλά ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και εμπορικά οφέλη.

Ο καθηγητής Hancock πρόσθεσε: «Στο μέλλον θα μπορούσε να είναι η τράπεζά σας που θα σας αναγνωρίζει αυτόματα στην ταμειακή μηχανή και δεν θα υπάρχει πια ανάγκη για αριθμούς PIN.

«Το BBC ενδιαφέρεται επίσης για το πώς θα μπορούσε να έχει πιο αποτελεσματική πρόσβαση στον τεράστιο όγκο αρχείου του.»

Το πρόγραμμα αρχίζει τον Ιανουάριο.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.