.

To Mall στο Short Hills των ΗΠΑ φυλάσσεται με αποτελεσματικότητα από τα ψηφιακά συστήματα Mobotix


Σήμερα πολλά εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο φυλάσσονται με ψηφιακά συστήματα MOBOTIX. Ένα από αυτά τα εμπορικά κέντρα, βρίσκεται στο Short Hills και διαθέτει περισσότερα από 160 καταστήματα πολλών εταιρειών.

Γιώργος Μπάμπαλης
Γενικός Διευθυντής - ΑΑ Alarm

Ιστορικό

Το εμπορικό κέντρο στο Short Hills των ΗΠΑ έκτασης 450.000 τετραγωνικών μέτρων χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αργότερα μετατράπηκε από ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο σε ένα εμπορικό κέντρο κλειστού τύπου το 1980. Η εποπτεία και το σύστημα ασφαλείας του εμπορικού κέντρου γίνεται από μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ασφαλείας . Η εταιρεία αυτή, που έχει την ευθύνη όλου του εμπορικού κέντρου στο Short Hills, αναγνώρισε την ανάγκη για μια εποπτεία του εμπορικού κέντρου συνολικά. Η εποπτεία σύμφωνα με την εταιρεία θα έπρεπε να παρέχεται από ένα ολοκληρωμένο δικτυακό σύστημα ασφαλείας σε όλη την έκταση της εγκατάστασης με αυξημένη τη δυνατότητα να προστατεύσει καλύτερα τους πελάτες, τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας παράλληλα το ίδιο το εμπορικό κέντρο από τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα. Στην προσπάθεια αυτή, η εταιρεία μελέτησε και επεδίωξε επίσης να εγκαταστήσει ένα σύστημα που θα παρέχει υψηλής ποιότητας βίντεο για να χρησιμεύσει ως απόδειξη των περιστατικών, όταν αυτά θα σχετίζονται με ποινικές και αστικές παράνομες πράξεις. Επίσης, η εταιρεία συνεκτιμώντας ότι το Jersey, είναι περιοχή αυξημένης εγκληματικότητας, στην τελική μελέτη συμπεριέλαβε ότι το εμπορικό κέντρο θα πρέπει να έχει προδιαγραφές υψίστης ασφαλείας.

Το εμπορικό κέντρο στο Short Hills είχε στο παρελθόν ένα αναλογικό σύστημα ασφαλείας στηριζόμενο σε καταγραφή με DVR, όμως πλέον αυτό ήταν από όλους κατανοητό ότι έφθανε στο τέλος του κύκλου ζωής του. Μετά τη μελέτη η διοίκηση του εμπορικού κέντρου, αφού έλαβε υπόψη τα μειονεκτήματα της υπάρχουσας λύσης, συμφώνησε να αναβαθμίσει το σύστημα και υιοθέτησε τη ψηφιακή λύση επιτήρησης η οποία θα παρέχει πλήρη κάλυψη των κρίσιμων περιοχών, θα δίνει απομακρυσμένη πρόσβαση στις καταγραφές και θα είναι προηγμένης νοημοσύνης και τεχνολογίας. Συνολικά, αποφάσισαν να μεταβούν σε ένα proactive σύστημα παρακολούθησης το οποίο θα ενημέρωνε πριν και κατά την διάρκεια του συμβάντος .

Υλοποίηση μελέτης 

Το εμπορικό κέντρο στο Short Hills συνεργάστηκε με εταιρείες ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας, οι οποίες διέθεταν ευφυείς λύσεις επιτήρησης με άμεση ενημέρωση του δικτύου ανάληψης δράσης σε περίπτωση συμβάντος . "Το εμπορικό κέντρο έψαχνε να δημιουργήσει μια νέα λύση παρακολούθησης καταγραφών στηριζόμενο στην IP τεχνολογία για να παρέχει 100 % κάλυψη των κρίσιμων περιοχών" , δήλωσε ο Rob Miller διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που είχε την ευθύνη του εμπορικού κέντρου και συνέχισε , Σχεδιάσαμε μια ψηφιακή λύση παρακολούθησης καταγραφών βασιζόμενη σε μια ανοικτή πλατφόρμα, ώστε να μπορεί το σύστημα να αναβαθμιστεί οποιαδήποτε στιγμή.

Οι απαιτήσεις για τις προδιαγραφές του νέου συστήματος οδήγησαν την διοίκηση του εμπορικού να επιλέξει την λύση ΜΟΒΟΤΙΧ . Με αυτή την απόφαση, το νέο σύστημα παρακολούθησης σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των συστημάτων MOBOTIX, τα οποία μπορούσαν να συνδεθούν στο δικτυακό σύστημα καλωδίωσης του εμπορικού κέντρου με αποτέλεσμα να είναι πλέον εφικτή η μακροχρόνια καταγραφή, ενώ τα εργαλεία διαχείρισης του συστήματος να είναι τόσο ισχυρά που θα μπορούσαν να παρέχουν νέες δυνατότητες σε επίπεδο ασφαλείας και περιορισμό των κινδύνων. Με αυτό τον τρόπο, το εμπορικό κέντρο μετατράπηκε σε ένα χώρο αυξημένης ασφάλειας όπου τόσο οι επισκέπτες όσο και το προσωπικό καθώς και οι καταστηματάρχες να αισθάνονται ιδιαίτερα ασφαλείς . 

Για το έργο αυτό τελικά τοποθετήθηκαν 75 κάμερες MOBOTIX DualDome D15 (εικόνα 1), 5 ΜegaPixel η κάθε μία. Με τις κάμερες αυτές παρέχεται παρακολούθηση ημέρας και νύχτας με απεριόριστες δυνατότητες στην ιδέα των proactive ενημερώσεων. Τα συμβάντα που προκύπτουν δεν μπορούν πλέον να ξεφύγουν από τις κάμερες που εγκαταστάθηκαν. Επίσης, το νέο σύστημα έδινε μεγάλη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, καθώς μπορούσε πλέον η επιχείρηση να κάνει κλίση στον χώρο (είτε τηλεφωνική είτε βίντεο κλήση) και επίσης να κάνει ζουμ σε συγκεκριμένους τομείς, όταν απαιτείται. Οι DualDome κάμερες ΜΟΒΟΤΙΧ που εγκαταστάθηκαν, διαθέτουν δύο φακούς για την εποπτεία 360 μοιρών. Στο εμπορικό κέντρο του Short Hills με αυτό τον τρόπο υπήρχε πλήρη εποπτεία χρησιμοποιώντας κάθε κάμερα επιτήρησης 360 μοίρες, επιπλέον οι φακοί έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν ανεξάρτητα. Δεδομένου ότι κάθε φακός λειτουργεί ως ξεχωριστή λήψη, ο συνολικός αριθμός καμερών ήταν πολύ μειωμένος, όχι μόνο βοηθώντας να διατηρηθεί η αισθητική του εμπορικού κέντρου, αλλά οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους εγκατάστασης και συντήρησης. Κάθε κάμερα απαιτεί μόνο ένα καλώδιο UTP , γεγονός που μείωσε το κόστος καλωδίωσης κατά 50 %.

Μετά την ολοκλήρωση της αρχικής φάσης του έργου, στο εμπορικό κέντρο έγινε εγκληματική πράξη κατά την οποία ο δράστης στην προσπάθεια του να ληστέψει κατάστημα με περίστροφο τραυμάτισε και σκότωσε δύο υπάλληλους . Η αστυνομία ήταν πλέον σε θέση να λύσει γρήγορα την υπόθεση και να βρει τον υπαίτιο με την κάμερα υψηλής ανάλυσης ΜΟΒΟΤΙΧ. Το γεγονός αυτό από μόνο του προκάλεσε περαιτέρω αναβαθμίσεις του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Πλέον οι D15 τοποθετήθηκαν και στους χώρους στάθμευσης ως προληπτική απάντηση στην αύξηση της ασφάλειας και της ευαισθητοποίησης της διεύθυνσης στο εμπορικό κέντρο. H αποθήκευση των καταγραφών, παρέχει ένα σαφές πλεονέκτημα πλέον με τις κάμερες MOBOTIX. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του εμπορικού κέντρου μπορούν, όποτε κρίνεται απαραίτητο, να μειώσουν το ρυθμό των καρέ, αλλά και να αποθηκεύσουν βίντεο υψηλότερης ανάλυσης ακόμα και από φωτογραφική μηχανή. "Αυτό είναι πάντα ένα πλεονέκτημα με MOBOTIX," δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής του εμπορικού κέντρου.

Η εξέλιξη 

Μέσα στα σχέδια του Εμπορικού κέντρου ήταν να αναπτύξει και ένα δίκτυο WI-FI, που θα ήταν παροχή προς τους επισκέπτες του εμπορικού. Το δίκτυο αυτό αναπτύχθηκε στο εμπορικό και έγινε η εκμετάλλευση του και για το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Με αυτό τον τρόπο, μέσω του Wi-Fi, η διαχείριση του εμπορικού κέντρου μπορούσε να έχει άμεση πρόσβαση στο σύστημα των καμερών, η αστυνομία επίσης θα μπορούσε να έχει άμεση αντίδραση σε περίπτωση που χρειαστεί να εντοπισθεί κάποιος κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος . Η τοπική αστυνομία έχει επίσης πρόσβαση για τις κάμερες του εμπορικού κέντρου για να μπορέσει να επιληφθεί στην περίπτωση ενός εγκλήματος, από οπουδήποτε αξιοποιώντας μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο κέντρο διοίκησης.

Το εμπορικό κέντρο αξιοποιεί επίσης το λογισμικό MxControlCenter, ένα πακέτο λογισμικού εύκολο στη χρήση διαχείρισης βίντεο που παρέχονται από τη MOBOTIX δωρεάν (εικόνα 2). Επιτρέπει στους χρήστες που έχουν ορισθεί να επωφεληθούν από τις πολύτιμες λειτουργίες διαχείρισης του λογισμικού, όπως απλή διαμόρφωση και εγκατάσταση, πρόγραμμα επεξεργασίας διάταξης για κατόψεις φιλικό πάντα προς το χρήστη. Το MxControlCenter εξασφαλίζει ασφαλή πρόσβαση σε βίντεο, επιτρέποντας μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο επιτήρησης, όπου έχουν εκ των προτέρων εκχωρηθεί δικαιώματα πρόσβασης.

Το σύστημα επίσης στηρίζεται στην αποκεντροποιημένη διαχείριση πληροφορίας, μία λύση που παρέχει η ΜΟΒΟΤΙΧ για να επιλύει τα θέματα ροής και κυκλοφορίας δικτύου. Με αυτό τον τρόπο η κάθε κάμερα κάνει την διαχείριση της πληροφορίας, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα αφενός να μην δημιουργείται πρόβλημα στο δίκτυο, αφετέρου να εξασφαλίζονται οι καταγραφές, αφού κάθε κάμερα λειτουργεί ταυτόχρονα και αυτόνομα ,αφού όταν χάσει την επαφή με το κεντρικό σύστημα εκκινεί καταγραφές στην ίδια την κάμερα.

Στο Short Hills, Pivot3 συσκευές προσφέρουν έως και 96 TB αποθηκευτικού χώρου, και διαχειρίζονται πλήρως μέσω μιας πλατφόρμας SNMP. Σε μια τυπική ημέρα, περισσότερο από 2 TB του βίντεο είναι γραμμένα στο δίσκο. Αλλά καθώς οι ανάγκες και το προφίλ κινδύνου ενός εμπορικού κέντρου διαρκώς εξελίσσονται, τα συστήματα Pivot3 διαθέτουν την ευελιξία να προστεθεί χωρητικότητα και να βελτιωθεί η απόδοση του συστήματος χωρίς διακοπή με την απλή προσθήκη συσκευών .

Looking to the Future

Ήταν πολύ σημαντική η εξέλιξη της εγκατάστασης του συστήματος ΜΟΒΟΤΙΧ για το εμπορικό κέντρο .Οι υπάλληλοι στο εμπορικό κέντρο πλέον αισθάνονται πιο ασφαλείς. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αναβαθμισθεί ως προς τον αριθμό των καμερών, καθώς και τις θέσεις των καμερών, την αποθήκευση και τη δυνατότητα λειτουργίας, ανάλογα με τις ανάγκες. Με αυτό τον τρόπο , το εμπορικό κέντρο μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα και να συνεχίζει να αναβαθμίζεται αξιοποιώντας την τεχνολογία με την πάροδο του χρόνου.

Δεδομένου ότι η εταιρεία διαχείρισης έχει 27 διαφορετικές δραστηριότητες , και έχει σε ανάπτυξη 9 επιπλέον , η εταιρεία ήθελε το σύστημα επιτήρησης στο The Mall στο Short Hills να γίνει ένα πρότυπο για άλλες εγκαταστάσεις εμπορικών κέντρων .Πλέον, το σύστημα θα πρέπει να επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές για να παρέχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας που υπάρχει στο Short Hills.

Πλεονεκτήματα ψηφιακών συστημάτων Mobotix

Η γερμανική εταιρεία MOBOTIX AG είναι γνωστή ως η κορυφαία και πρωτοπόρος στην τεχνολογία ψηφιακής κάμερας δικτύου. Από την ίδρυσή της το 1999, όταν και έφερε πρώτη στην αγορά την ημισφαιρική τεχνολογία καθώς και την αποκεντρωμένη διαχείριση , μέχρι και σήμερα παρέχει υψηλής ανάλυσης συστήματα video αποδοτικά από πλευράς κόστους, με κυριότερα πλεονεκτήματα τα οποία είναι:
  • Η αυξημένη ανάλυση και η ποιότητα της εικόνας μειώνει τον αριθμό των καμερών που απαιτούνται.
  • Αισθητήρες υψηλής ανάλυσης 6 megapixels προσφέρουν μια καλύτερη εικόνα και είναι δυνατό ένα ολόκληρο δωμάτιο να παρακολουθείται με μία μόνο κάμερα, μέσω της ημισφαιρικής τεχνολογίας.
  • Μειωμένο κόστος εγκατάστασης .
  • Μια τυπική σύνδεση Ethernet αρκεί για την λειτουργία τους.
  • Ευφυείς Κάμερες που διαθέτουν όλους τους αισθητήρες ενσωματωμένους.
  • Η αποκεντρωμένη έννοια MOBOTIX καθιστά δυνατή την αποθήκευση δεδομένων εξασφαλίζοντας τις καταγραφές σε κάθε ενδεχόμενο.
  • Ο ελεγχόμενος τρόπος καταγραφής ελαχιστοποιεί το κόστος των απαιτούμενων μέσων αποθήκευσης.
  • Αυτόματη ρύθμιση εικόνας (frame rate, μέγεθος) με βάση την κίνηση, τον ήχο ή το σήμα εισόδου μειώνει τις απαιτήσεις εύρους ζώνης και την αποθήκευση.
  • Επιτρέπουν τη χρήση του προτύπου τεχνολογίας PoE για να τροφοδοτήσει το σύστημα μέσω Ethernet ή καλώδιο δύο συρμάτων, εξοικονομώντας κόστος καλωδίωσης και ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, περίπου 4 W
  • Στιβαρή κατασκευή , πρακτικά δεν απαιτείται συντήρηση .
  • Ενισχυμένες με 30% Υαλονήματα, με σύνθετο περίβλημα, με ενσωματωμένη προστασία καλωδίων και χωρίς μηχανικά κινούμενα μέρη (χωρίς αυτόματη ίριδα) εγγυάται τη μακροζωία.
  • Software δωρεάν για χιλιάδες κάμερες και συσκευές αποθήκευσης.
  • Απεριόριστη επεκτασιμότητα και υψηλή απόδοση.
  • Κατά τη χρήση, η λειτουργία των καμερών και τα μέσα αποθήκευσης μπορούν να τροποποιηθούν με τη χρήση του λογισμικού που διαθέτουν .
  • Υποστήριξη αμφίδρομου ήχου, διαθέτουν φωτοευαίσθητο φακό (moonlight technology) , λειτουργία σε θερμοκρασίες -30 έως 60 ° C , μικρόφωνο και ηχείο διατίθεται σε όλα σχεδόν τα μοντέλα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.