.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τυλίγεται στις φλόγες σε 10 δευτερόλεπτα

Οι επισημάνσεις των ειδικών για την ασφάλεια των σπιτιών 


Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να μετατραπεί σε μια παγίδα θανάτου και μάλιστα μέσα σε δευτερόλεπτα. Το φυσικό δέντρο από ένα ακίνδυνο στολίδι των Χριστουγέννων μπορεί να μετατραπεί σε μια φλεγόμενη κόλαση σε μόλις 10 δευτερόλεπτα! 

Τα αληθινά δέντρα χρειάζονται μόνο μια σπίθα για να καταστρέψουν ολόκληρα σπίτια σε λίγα λεπτά, αφού τα ξερά κλαδιά και οι ξερές βελόνες λειτουργούν σαν προσανάμματα και ανάβουν στη στιγμή. 

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι οικογένειες που αφήνουν τα αληθινά δέντρα τα οποία στολίζουν στο σπίτι τους εντελώς στεγνά θέτουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε σύγκριση με εκείνους που -έχουν τα δέντρα σε κάποια γλάστρα ή βάση- και τα ποτίζουν. Δύο παρόμοια δέντρα που «πυρπολήθηκαν» με μια σπίθα στα πλαίσια του πειράματος, εκ των οποίων το ένα ήταν «νωπό» και όχι τόσο ξερό πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να πιάσει φωτιά και δεν κάηκε τόσο γρήγορα. 

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας προειδοποιούν τους ανθρώπους να κάνουν προσπάθειες να κρατούν τα δέντρα ποτισμένα ή να χρησιμοποιούν τεχνητά δέντρα τα οποία είναι συχνά είναι από άκαυστο υλικό. Επιπλέον απαραίτητο είναι να χρησιμοποιούν πιστοποιημένα φωτάκια τα οποία είναι ελεγμένα για το ότι δεν προκαλούν πυρκαγιές. Στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο 5 άτομα το χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τη ζωή τους από πυρκαγιές που προκαλούνται από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Δείτε φωτογραφίες 

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.