.

Αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του φερόμενου ως δημιουργού του bitcoin


Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά το σπίτι στο Σίδνεϊ όπου διέμενε τον τελευταίο χρόνο ο 44χρονος Αυστραλός, ακαδημαϊκός και επιχειρηματίας, Craig Steven Wright και η οικογένειά του. Η επίσκεψη των αστυνομικών αποδόθηκε άτυπα σε φορολογικούς ελέγχους, εντούτοις ο Wright ήταν το πρόσωπο που την προηγούμενη μόλις ημέρα έγινε πρωτοσέλιδο από το περιοδικό Wired ως ο άγνωστος Satoshi Nakamoto, ο δημιουργός του εναλλακτικού κρυπτονομίσματος, Bitcoin. 

Πάντως, οι γείτονες αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters πως «ο Wright έχει να φανεί μια βδομάδα», ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δηλώνει πως θα έφευγε οριστικά από το ενοικιαζόμενο σπίτι στις 22 Δεκεμβρίου 20015 με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία.

Προσπάθειες να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin έχουν γίνει δημοσιογραφικά και στο παρελθόν (το Newsweek έδειχνε τον Μάρτιο του 2014 τον Ιάπωνα Dorian S. Nakamoto, ο οποίος δήλωσε πως δεν ξέρει καν τι είναι «ψηφιακό νόμισμα»), ωστόσο έπεσαν στο κενό λόγω ελλιπούς τεκμηρίωσης. Από την άλλη, το Wired αναφέρεται σε έγγραφα, συνομιλίες και ημερομηνίες που ταιριάζουν καλύτερα, ομολογουμένως όμως όχι με σιγουριά, στον Wright.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι επιχείρηση της αστυνομίας βρισκόταν την ίδια ώρα σε εξέλιξη σε άλλη περιοχή του Σίδνεϊ, στην έδρα των εταιρειών του Wright, DeMorgan Ltd και Panopticrypt Pty Ltd.

Η αυστραλιανή αστυνομία αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που έφεραν τον Wright να βρίσκεται πίσω από την ιδέα του νομίσματος χωρίς τον κεντρικό έλεγχο των τραπεζών ή την ύπαρξη ισοδύναμης αξίας σε χρυσό, το λογισμικό και την λειτουργία του bitcoin. Όμως, επισήμως διέψευσε ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις σχετίζονται με τα δημοσιεύματα της προηγούμενης ημέρας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.