.

Μέθοδοι παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών


Απίστευτες κατασκοπευτικές μεθόδους και προηγμένα τεχνολογικά gadgets χρησιμοποιούν οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να συλλέξουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να τους φανεί χρήσιμη. Στο παρελθόν, 15 εκατομμύρια δολάρια κόστισε στη CIA το πρόγραμμα κατασκοπείας με… γάτες που έφεραν κοριούς. Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό απέτυχε διότι οι γάτες έχαναν το δρόμο, ακολουθώντας γαργαλιστικές μυρωδιές. Σήμερα, οι Μυστικές Υπηρεσίες, χρησιμοποιούν πιο ευφάνταστους τρόπους κατασκοπείας, όπως μικροσκοπικά drones, το Google Maps, το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι Angry Birds, ακόμα και κάδους απορριμμάτων.

Λογισμικό Mobile Spy App για κινητά τηλέφωνα

Το Mobile Spy App είναι αόρατο mobile λογισμικό που καταγράφει κάθε smart phone δραστηριότητα, όπως μηνύματα, κλήσεις, εξωτερικούς ήχους, επαφές, ιστοσελίδες, Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα, YouTube, emails, εφαρμογές, GPS κλπ. Ο κάτοχος του Mobile Spy App μπορεί να διαβάσει την οθόνη και να χειριστεί το κινητό - στόχο από απόσταση. Οι καταγεγραμμένες δραστηριότητες στέλνονται ταχέως στον online λογαριασμό του χρήστη, χάρη στις δυνατότητες του διαδικτύου.

Στήσιμο ψεύτικων δικτύων Wi-Fi

Ο υποκλοπέας στήνει ένα ξεχωριστό Wi-Fi με το ίδιο όνομα με το πραγματικό δίκτυο. Με χρήση κακόβουλου λογισμικού, ο υποκλοπέας αποκτά πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη και κλέβει τις πληροφορίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των τραπεζικών λογαριασμών.

Σύστημα παρακολούθησης ECHELON

Πρόκειται ίσως για το καλύτερο σύστημα υποκλοπής τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Σχεδιασμένο από την NSA (National Security Agency), έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις σε σταθερά ή κινητά τηλέφωνα, δορυφορικές επικοινωνίες, φαξ, καθώς και κάθε είδους διαδικτυακές επικοινωνίες όπως ηλεκτρονικά ταχυδρομεία καθώς και ιστότοπους.


Με τη βοήθεια υπολογιστών, οι χειριστές του συστήματος διαβάζουν και αποθηκεύουν όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που χρειάζονται. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται για παρακολούθηση κυβερνήσεων, οργανισμών, επιχειρήσεων καθώς και προσώπων. Το Echelon περιλαμβάνει ένα δίκτυο σταθμών υποκλοπής, δορυφόρους παρακολούθησης, επίγεια δίκτυα τηλεπικοινωνιών και άλλες ασύρματες επικοινωνίες – όλα οργανικά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η αναζήτηση πληροφοριών γίνεται με λέξεις – κλειδιά (ονόματα, τοποθεσίες κλπ).

Κινητή μονάδα που σκανάρει οχήματα

Από τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα είναι και τα κινητά συστήματα VANs με ακτίνες Χ (ZBV). Τα ZBV είναι κινητά προβολικά συστήματα, που επιτρέπουν την ταχεία και απρόσκοπτη επιτήρηση επιλεγμένων στόχων. Ταυτόχρονα, δημιουργούν φωτογραφικές εικόνες, σαρώνοντας το περιεχόμενο του ελεγχόμενου αντικειμένου, είτε είναι σταθερό είτε σε κίνηση, και εντοπίζει οργανικές ουσίες και σχετικές απειλές, ενώ όλα τα συνεργαζόμενα υποσυστήματα είναι τοποθετημένα εντός οχήματος VAN, με αποτέλεσμα το σύνολο ν’ αποτελεί ένα αυτόνομο, ευέλικτο και πολύ διακριτικό εργαλείο ανίχνευσης.

Angry Birds

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αμερικανικές και οι βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες έχουν βρει τρόπους να υφαρπάζουν δεδομένα και πληροφορίες για τους χρήστες του διάσημου παιχνιδιού Angry Birds και άλλων παρόμοιων ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Όταν η συσκευή του χρήστη τρέχει τις εφαρμογές, τότε ρέουν στο διαδίκτυο πληροφορίες, όπως ηλικία, φύλο, τοποθεσία.


Τα νέας τεχνολογίας τηλέφωνα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την παρακολούθηση, αφού λειτουργούν τόσο ως τηλέφωνα (κλήσεις και αποστολές μηνυμάτων) όσο και ως υπολογιστές (με surfing στο internet και αποστολή emails).

Drone Snoopy

Δεδομένα από ανυποψίαστους χρήστες έξυπνων κινητών είναι σε θέση να υποκλέπτει το drone Snoopy της SensePost, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνδιάσκεψη Ασφαλείας Black Hat, στη Σιγκαπούρη. To software του Snoopy μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χακάρισμα smartphones και την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, χωρίς ο χρήστης ν’ αντιλαμβάνεται οτιδήποτε. Μόλις το «θύμα» εισέλθει στο δίκτυο, ο «εισβολέας» μπορεί να υποκλέψει δεδομένα που εισάγει ο χρήστης, περιλαμβανομένων κωδικών email, κοινωνικών δικτύων και στοιχεία τραπεζών.



Οι σκουπιδοτενεκέδες

Οι κάδοι απορριμμάτων έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και έγιναν αντικείμενα θαυμασμού για τον επαναστατικό σχεδιασμό. Η όψη των ατσάλινων κάδων σκουπιδιών, με τις οθόνες υγρών κρυστάλλων που προέβαλλαν διαφημίσεις, έκανε αίσθηση στον κόσμο. Στη συνέχεια, όμως, μάθαμε ότι οι κάδοι αυτοί εκτός από σκουπίδια περιείχαν και ειδικούς πομπούς ασύρματης σύνδεσης, καθώς και διάφορους αισθητήρες, με τους οποίους μπορούσαν να καταγράφουν πόσοι άνθρωποι περνούσαν από μπροστά τους. Κυρίως, όμως, μπορούσαν να καταγράφουν τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων των περαστικών και πλήθος άλλων δεδομένων.


Η νυχτοπεταλούδα

Εκείνοι, όμως, που πραγματικά πήγαν την κατασκοπεία σε άλλο επίπεδο, είναι ερευνητές του ΜΙΤ, οι οποίοι τοποθέτησαν σε μια αληθινή νυχτοπεταλούδα ένα εμφύτευμα που τους επέτρεψε να ελέγχουν την κίνησή της. Οι ερευνητές τοποθέτησαν μικροσκοπική συσκευή στο κοιλιακό νευρικό σύστημα νυχτοπεταλούδας, το μέγεθος της οποίας φθάνει την ανθρώπινη γροθιά, καταφέρνοντας να ελέγξουν την κίνηση του εντόμου και υποχρεώνοντάς το μέσω σημάτων να πηγαίνει προς την κατεύθυνση που εκείνοι επιθυμούσαν. 

Google Maps

Ο πρώην πεζοναύτης, ειδικός σε θέματα πληροφορικής, Bryan Seely, υπέκλεπτε τηλεφωνικές κλήσεις τόσο προς το FBI όσο και προς άλλα παραρτήματα των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, με ένα απλό κόλπο: πρόσθετε ψεύτικες καταχωρίσεις στο Google Maps για τις τοποθεσίες των στρατηγείων των αντίστοιχων υπηρεσιών, δίνοντας το δικό του τηλέφωνο αντί για το πραγματικό. Στη συνέχεια, απαντούσε στις κλήσεις του κοινού και προωθούσε τα τηλεφωνήματα στους πραγματικούς αριθμούς του FBI και των Μυστικών Υπηρεσιών, καταγράφοντας και κρυφακούγοντας ανενόχλητος τα πάντα.


Ξυπνητήρι

Υπάρχει μια νέα γενιά επιτραπέζιων ρολογιών, που εκτός από το να δείχνουν την ώρα και να λειτουργούν ως ξυπνητήρια, βιντεογραφούν, φωτογραφίζουν και ηχογραφούν. Ο φακός της κάμερας είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος και σε καμία περίπτωση δεν κινεί υποψίες, αφού μοιάζει με το ηχείο του ξυπνητηριού. Τα ξυπνητήρια - κατάσκοποι διαθέτουν αισθητήρα κίνησης, ώστε η καταγραφή βίντεο να ξεκινάει αυτόματα μόλις ανιχνεύσει κίνηση ο αισθητήρας.




Ρολόι 

Το ρολόι κατάσκοπος δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να έχει στον καρπό του ένα σύγχρονο όπλο, το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει ποικιλοτρόπως. Διαθέτει φακό, με τον οποίο μπορεί ο χρήστης του να κινηματογραφήσει χωρίς να γίνει αντιληπτός, καθώς και μικρόφωνο ηχογραφήσεων. Η καταγραφή ξεκινάει με το πάτημα ενός κουμπιού και όταν η υποκλοπή ολοκληρωθεί, τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν μέσω της ενσωματωμένης USB θύρας στον υπολογιστή.
Στυλό κατάσκοπος 

Το στυλό - κατάσκοπος είναι εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται χρόνια από τους κατασκόπους των Μυστικών Υπηρεσιών. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επέτρεψε την ενσωμάτωση σε αυτό βιντεοκάμερας. Το εν λόγω κατασκοπευτικό εργαλείο μπορεί να βιντεογραφήσει, να βγάλει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, ενώ διαθέτει υψηλής ποιότητας ηχείο και αφαιρούμενο δίσκο, για εύκολη μεταφορά αρχείων σε υπολογιστή.



Γυαλιά ηλίου

Τα κατασκοπευτικά γυαλιά ηλίου τα γνωρίσαμε μέσα από ταινίες του James Bond. Με επιφάνεια καθρέφτη στο μέσα μέρος των φακών, ο χρήστης τους μπορεί να βλέπει πίσω του χωρίς να γυρίσει το κεφάλι του. Παράλληλα, κάποια από τα γυαλιά που κυκλοφορούν στην αγορά, διαθέτουν και ενσωματωμένες κάμερες για καταγραφή εικόνων.


Κατασκοπευτική κρεμάστρα

Είναι ίδια με μια κοινή κρεμάστρα ρούχων και κανένας δεν μπορεί να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα είναι μία κρυφή κάμερα. Λειτουργεί μέσω ενσωματωμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, ενώ υπάρχει και δυνατότητα αυτόματης εγγραφής, μόλις αντιληφθεί κίνηση. Η αποθήκευση των αρχείων γίνεται σε κάρτα μνήμης.

Αναπτήρας

Κάποιοι αναπτήρες χρησιμοποιούνται για υποκλοπή και κάποιοι άλλοι ως όπλα. Οι αναπτήρες υποκλοπής διαθέτουν μίνι φακό με γωνία θέασης 65 μοιρών και ενσωματωμένο μικρόφωνο, ενώ τα αρχεία του αποθηκεύονται σε κάρτα μνήμης.




Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.