.

ΚΕΜΕΑ: Διήμερο εργαστήρι για την προστασία κρίσιμων υποδομών


Το ΚΕ.ΜΕ.Α., Εθνικό Σημείο Επαφής για τον προσδιορισμό των Ευρωπαϊκών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Joint Research Center της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνδιοργάνωσε διήμερο εργαστήρι - εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την «Προστασία των Κρίσιμων Υποδομών».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΜΕ.Α. στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2015, με συμμετοχή πάνω από 160 ειδικών, εκπροσώπων κρίσιμων υποδομών, από τους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των επικοινωνιών, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα (Εταιρειών και Ομίλων Εταιρειών). Επίσης συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) και εκπρόσωποι εποπτευόμενων Φορέων και Οργανισμών, καθώς και Ανεξάρτητων Αρχών.

Στο πλαίσιο μεταφοράς του ευρωπαϊκού κεκτημένου παρουσιάσθηκαν από ειδικούς ομιλητές του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Joint Research Center, καινοτόμες μέθοδοι και μοντέλα προσομοίωσης. Η δεύτερη ημέρα αφιερώθηκε σε βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού ασφάλειας και στη διεξαγωγή άσκηση, βασισμένης σε κλιμακούμενο σενάριο φυσικής καταστροφής, με απαιτήσεις συνέργειας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κλιμακούμενα για την προστασία κρίσιμων υποδομών.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.