.

Η ταυτοποίηση με βιομετρικά δεδομένα είναι το μέλλον των συστημάτων ασφάλειας


Οι περισσότερες εταιρείες, μικρές επιχειρήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες, τράπεζες, ή πανεπιστημιακές κοινότητες, χρησιμοποιούν μια ποικιλία από παραδοσιακές μεθόδους για την εξασφάλιση της πρόσβασης των κτιρίων και την επικύρωση της ταυτότητας. Όμως οι παραδοσιακές προσεγγίσεις ελέγχου πρόσβασης (Access Control) όπως τα RFID, τα PIN και οι ηλεκτρονικές κλειδαριές, δεν ανταποκρίνονται στις όλο και πιο σύνθετες και πολύπλευρες προκλήσεις για την ασφάλεια σήμερα.

Οι διαχειριστές ασφάλειας αρχίζουν να διερευνούν τη βιομετρική ταυτοποίηση, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, τη φωνή, και την αναγνώριση της ίριδας του ματιού, που έχουν αποδειχθεί πολύ πιο αξιόπιστα από τους κωδικούς πρόσβασης ή άλλα μέσα. Οι κωδικοί και οι κάρτες RFID μπορούν να χαθούν εύκολα, να ξεχαστούν ή να κλαπούν, και εκτός από τα προβλήματα στην ασφάλεια υπάρχει συχνά κόστος για την επαναφορά.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι ελέγχου πρόσβασης μπορούν να δώσουν πληροφορίες στον διαχειριστή ασφάλειας για ότι έχει συμβεί σε ένα κτίριο, δηλαδή ότι ένα σήμα έχει σαρωθεί ή ότι ο κωδικός PIN έχει χρησιμοποιηθεί σε μια κλειδαριά πόρτας, αλλά δεν παρέχουν βεβαιότητα ότι το άτομο που σχετίζεται με την πιστοποίηση είναι το πρόσωπο που πρέπει να είναι.

Η Apple έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό το Touch ID με το iPhone 5s το 2013, ενώ από τις λύσεις που αναπτύσσονται η ανθρώπινη ίριδα του ματιού φαίνεται να είναι πιο δύσκολο να αντιγραφεί, σε σχέση με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη φωνή. Οι ίριδες ενός ατόμου είναι σταθερές από την ηλικία των 3 ετών, και κάθε ίριδα έχει πάνω από 250 σημεία εξακρίβωσης της ταυτότητας, με αποτέλεσμα ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ψευδούς αναγνώρισης στις βιομετρικές λύσεις.

Η πιθανότητα δύο κοινών ίριδων είναι 1 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο. Τα ανέπαφα βιομετρικά συστήματα μπορούν να προσδιορίσουν μοναδικά άτομα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Εκτελούν αξιόπιστη σάρωση της ίριδας, ακόμη και αν ο χρήστης φοράει γυαλιά, φακούς επαφής ή ακόμα και γυαλιά ηλίου, και σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Η γνώση της ταυτότητας ενός ατόμου που βρίσκεται σε ένα χώρο, είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια σήμερα. Αυτές οι πληροφορίες επιτρέπουν την προληπτική λήψη αποφάσεων και την επιλεκτική παρακολούθηση ή και τον αποκλεισμό από περαιτέρω πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο.

Η ανέπαφη αναγνώριση μέσω της ίριδας, φαίνεται πως μπορεί να προσφέρει λύσεις ασφάλειας με αξιοπιστία και ταχύτητα, πέρα από την χρήση των παραδοσιακών βιομετρικών συστημάτων ελέγχου, όπως η αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πηγή: Zarifopoulos
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.