.

Ενοποίηση συστημάτων παρακολούθησης και συναγερμού

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η ενοποίηση (integration) των συστημάτων ασφαλείας ήταν μια ανεκπλήρωτη επιθυμία πελατών και επαγγελματιών του χώρου μας. Σήμερα αποτελεί πλέον βασική απαίτηση των πελατών. Η απαίτηση αυτή έρχεται να καλύψει μια από τις βασικότερες ανάγκες του συνανθρώπου μας. Ασφάλεια και κατ’ επέκταση, ενημέρωση ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται.

Δέδες Βασίλης 
Security Division Product Manager

Στο πρόσφατο παρελθόν, τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούσαν αυτόνομα. Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV), συναγερμός, πυρασφάλεια, σύστημα ελέγχου πρόσβασης, συνήθως ήταν το καθ’ ένα αντικείμενο διαφορετικού συνεργείου.

Η επανάσταση που έφερε το διαδίκτυο με την διασύνδεση δικτυακών συσκευών, σαρώνει και τον τομέα της ασφάλειας. Συσκευές που δεν συνδέονται στο δίκτυο μοιάζουν πλέον ρετρό. Ο όρος “Internet of things” χρησιμοποιείται ευρέως ακόμη και από επαγγελματίες του χώρου μας.
Ποιος είναι ο σκοπός της ενοποίησης όλων αυτών των συστημάτων; Πολύ απλά, η παρακολούθηση και η κοινή διαχείριση όλων των συστημάτων από έναν κεντρικό σταθμό εργασίας. Το να παρακολουθεί κανείς ξεχωριστά, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το συναγερμό ή το σύστημα πυρασφάλειας από διαφορετικά εργαλεία, μάλλον τον μπερδεύει ή ακόμα του δημιουργεί πανικό για το πώς να διαχειριστεί όλη την πληροφορία που λαμβάνει. Ο μέσος άνθρωπος που δεν είναι ειδικός, δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε την εμπειρία να ορίσει πότε μία πληροφορία είναι επικίνδυνη ή όχι. Εδώ λοιπόν, παρουσιάζεται έντονα πλέον η ανάγκη για κοινή λειτουργία και κυρίως παρακολούθηση των συστημάτων ασφαλείας από ένα σύστημα επίβλεψης.

To λογισμικό της Dahua που κάνει πράξη την έννοια του Integration
Η Novatron AE, μέσω της Dahua Technologies φέρνει στην Ελλάδα όλα τα νέα συστήματα και προϊόντα της, που εξυπηρετούν την ασφάλεια χώρων και ενοποιεί τις λειτουργίες τους με τον αποδοτικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Μέσω του προγράμματος SmartPSS για υπολογιστές Windows & Mac, καταφέρνει να ενοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες των καμερών της Dahua (analog, HDCVI, IP, smart IP, fish eye, PTZ, thermal) μαζί με τις μονάδες-συσκευές συναγερμού συνδεδεμένες στα αντίστοιχα καταγραφικά (DVR, NVR, NVS).

To λογισμικό αυτό δημιουργεί επίσης τη διεπαφή χρήστη και σταθμού εργασίας για τη διαχείριση και τον έλεγχο των συστημάτων. Η φυσική σύνδεση με καλώδιο των συστημάτων αυτών είναι σημαντική αλλά όχι απαραίτητη σε αρκετές περιπτώσεις. Η χρήση ομοαξονικού ή UTP καλωδίου, οπτικής ίνας, επιλέγεται ανάλογα με τη δομή και τη φύση του έργου.

Μέσω του Smart PSS της Dahua οι χρήστης έχουν τη δυνατότητα multitasking, αυτόματης αναζήτησης συμβάντων, προσθήκη και διαγραφή αυτών, δικαιώματα ανά χρήστη, κατάσταση συναγερμού και σκληρών δίσκων, χειρισμό καμερών PTZ και fisheye, κατάσταση λειτουργίας καμερών και καταγραφικού. Επιπλέον προσφέρει ταυτόχρονη διαχείριση συσκευών αποθήκευσης δεδομένων, πολλαπλή και διαφορετική παρακολούθηση έως 256 καμερών σε διαφορετικές οθόνες. Η χρήση καμερών της σειράς Smart της Dahua με ενσωματωμένα video analytics, auto tracking, Region of Interest (ROI) και EIS, αναγνώριση πινακίδων και προσώπου. H ανάλυση των δεδομένων γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη.

Με τα επαγγελματικά καταγραφικά DVR, NVR και super NVRs της Dahua που παρέχουν alarm input & output, δίνεται η δυνατότητα ενοποίησης και σύνδεσης του συστήματος συναγερμού και πυρασφάλειας. Μέσω αυτής της σύζευξης, το λογισμικό πλέον δέχεται περισσότερες πληροφορίες (εικόνας, κίνησης και συμβάντος) προς ανάλυση, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή φύλαξη και παρακολούθηση του χώρου ενδιαφέροντος.

Η επικοινωνία πλέον γίνεται αμφίδρομη. Ο συναγερμός στέλνει σήμα όταν ένα συμβάν προκύπτει (ανίχνευση κίνησης από ραντάρ χώρου, δονήσεις σε τζάμια, άνοιγμα πόρτας, ανίχνευση καπνού ή φωτιάς και διαρροή αερίου), δίνοντας εντολή (alarm input) στο καταγραφικό και στην αντίστοιχη κάμερα για καταγραφή. Το αντίθετο συμβαίνει (alarm output) όταν μία κάμερα ανιχνεύει κίνηση, αλλαγή θερμοκρασίας ή αντιληφθεί την μη σωστή λειτουργία της (χιόνι στην οθόνη, κακή ποιότητα χρωμάτων και σήματος μετάδοσης στη πηγή, παρεμβολές, κάλυψη φακού με σπρέι ή με άλλο αντικείμενο). Ο συναγερμός λαμβάνει το σήμα και είτε ενεργοποιεί τη σειρήνα, είτε το στέλνει στο κέντρο λήψης σημάτων.

Το SmartPSS ενημερώνει με την σειρά του το χρήστη ηχητικά τακτοποιώντας το μήνυμα του συναγερμού, προσδιορίζοντας στο χάρτη την περιοχή από όπου προήρθε το σήμα, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα αναδυόμενο παράθυρο για την προβολή της αντίστοιχής κάμερας.

Η ενημέρωση του χρήστη για όλα τα παραπάνω μπορεί να γίνει επίσης και μέσω smart κινητού, με δωρεάν εφαρμογή που προσφέρει η Dahua για Android & IOS, δίνοντας έτσι άμεση ενημέρωση για την κατάσταση του συστήματος, ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένο σε κεντρικό σταθμό παρακολούθησης.

Η Dahua θέλοντας να δώσει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλεια, εμπλουτίζει πλέον τη γκάμα της με συστήματα ελέγχου πρόσβασης (access control), θυροτηλεοράσεων, συστήματα ενσύρματου και ασύρματου συναγερμού, smart κλειδαριών για πόρτες οικιακού και ξενοδοχειακού τύπου, όλα αυτά βέβαια μέσω διαχειριστικού με φιλική λειτουργία.

Πλέον, ο επαγγελματίας εγκαταστάτης έχει τα εργαλεία που χρειάζεται, την εγγύηση από έναν σύγχρονο και αξιόπιστο κατασκευαστή συστημάτων και εξοπλισμού ασφαλείας ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των πελατών του.

Η Novatron AE (www.novatron.gr) σας προσκαλεί να τα γνωρίσετε, κι ως επίσημος εισαγωγέας και διανομέας Dahua στην Ελλάδα, προσφέρει στους συνεργάτες τις πιο ελκυστικές τιμές, δωρεάν εκπαίδευση και την απαραίτητη τεχνογνωσία από τους άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς της.

Πηγή:SecurityManager
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.