.

Στρατιωτική βοήθεια για τα μέτρα ασφαλείας του Euro 2016 ζητά η Γαλλία


Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έξτρα μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των ομάδων και τα προπονητικά κέντρα.

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2016 της Γαλλίας δεν θα απαρτίζεται μόνο από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ, αλλά και από τις Ειδικές Δυνάμεις του Νησιού. 

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στρατιωτική ενίσχυση, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. 

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έξτρα μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των ομάδων και τα προπονητικά κέντρα. Η αγγλική ομοσπονδία έχει ήδη μεριμνήσει για το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα με επιπλέον προσωπικό ασφαλείας. Επιπρόσθετα, προτίθεται να περιορίσει στο ελάχιστο τις βόλτες της ομάδας στις πόλεις όπου θα αγωνιστεί. 

Η αρχηγός εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μοχερίνι δήλωσε πως: «Η Γαλλία έχει αιτηθεί βοήθειας και συνδρομής, σύμφωνα με το άρθρο 42-7, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ένωσης», ενώ ο Γάλλος Υπουργός Αμύνης το χαρακτήρισε «Πολιτική ενέργειας υψίστης σημασίας».

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.