.

Juniper Networks: Νέα τροπή στην υπόθεση, εμπλέκονται FBI και NSA


Φαίνεται ότι οι ανακοινώσεις της Juniper Networks, σχετικά με την αφαίρεση ύποπτου κώδικα από το λειτουργικό ScreenOS και κατ’ επέκταση στα συστήματα προστασίας της NetScreen, δεν έπεισαν το FBI, το οποίο αποφάσισε να διεξάγει σχετική έρευνα.

Πελάτης της Juniper και το Federal Bureau of Investigation (FBI), όπως και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, έχει έντονες υποψίες ότι ο κώδικας στο λειτουργικό σύστημα των NetScreeen Firewalls τοποθετήθηκε ως “εργαλείο” παρακολούθησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιας ξένης κυβέρνησης – με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

Πρόκειται δηλαδή περί κατασκοπικής συνωμοσίας, θύμα της οποίας, για άλλη μία φορά, είναι η αμερικανική κυβέρνηση, τα συστήματα της οποίας παρουσιάζονται “τρωτά” και προσβάσιμα απόΡώσους ή Κινέζους πράκτορες – αν και ακόμα δεν έχουν βρεθεί σχετικές αποδείξεις.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν σε εκπομπή του CNN και προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους πελάτες της αμερικανικής εταιρείας, η οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να καλλιεργήσει έναισχυρό προφίλ, όσον αφορά τις υπηρεσίες/πλατφόρμες ασφαλείας που διαθέτει.

Σε σχετική συζήτηση που έγινε στο Twitter, κατά την οποία έγινε σύγκριση ακόμα και στον κώδικα του λειτουργικού (γιατί το ιδανικό μέσο για να αναπτυχθούν οι αδυναμίες ενός λειτουργικού είναι ένα ανοικτό κοινωνικό δίκτυο), οι συμμετέχοντες ισχυρίστηκαν ότι το “backdoor” θα μπορούσε να εξυπηρετεί την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) – η οποία, ως γνωστόν, θέλει να έχει πρόσβασησε όλες τις “κλειστές” πλατφόρμες, ακόμα και αν αυτές χρησιμοποιούνται από αμερικανικές εταιρείες.

Αν αποδειχτεί ότι η Juniper Networks “άνοιξε” εσκεμμένα τα συστήματα αυτά για χατήρι της NSA, η εμπιστοσύνη των πελατών της θα υποστεί σοβαρό κλονισμό και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε αντικατάσταση των συστημάτων.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.