.

Scanner εντοπίζει τα ψεύτικα αποτυπώματα


Η εταιρεία BitFlow έχει αναπτύξει μία τεχνολογία scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων που εντοπίζει ποια από αυτά είναι αυθεντικά και ποια όχι. 

Η εφαρμογή της BitFlow είναι διαφορετική από όλες εκείνες που χρησιμοποιούνται κατά καιρούς στην αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς κοιτά μέσα στο δάχτυλο ενός ατόμου. Αυτό το “εσωτερικό δακτυλικό αποτύπωμα” που παίρνει το scanner της BitFlow, όπως το αποκαλούν οι ερευνητές, είναι περισσότερο ακριβές από το απλό δακτυλικό αποτύπωμα που παίρνουν άλλα scanners. Εκτός από τις γραμμές του δακτυλικού αποτυπώματος, το εξελιγμένο scanner αυτό έχει την ικανότητα να χαρτογραφεί και τους πόρους του δέρματος του δαχτύλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, τα περισσότερα scanners είναι ανίκανα να εντοπίσουν ένα πλαστό δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ θεωρείται εύκολο να ξεγελάσει κανείς ένα τέτοιο scanner. Η διάταξη της BitFlow, η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνδυασμό με το Ινστιτούτο Langevin, εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει μία ακόμα παράμετρο ασφαλείας στην ταυτοποίηση προσώπων μέσω των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων.

Οι εφαρμογές που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο scanner είναι πάρα πολλές, όχι μόνο στην ταυτοποίηση προσώπων για την είσοδο σε εγκαταστάσεις όπου η ασφάλεια είναι το παν, αλλά και στις εγκληματολογικές έρευνες, όπου θα διευκολύνεται η διερεύνηση μίας υπόθεσης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.