.

Toshiba: Η ασφάλεια σημαντικός παράγοντας στην στρατηγική IT


Σύμφωνα με την Toshiba, η ασφάλεια παραμένει καταλυτικός παράγοντας για την αποτελεσματική και επιτυχή στρατηγική IT των επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν προσαρμοστεί σε πιο έξυπνο mobile hardware, συνεπώς αναμένεται να εργαστούν σε ποικιλία εφαρμογών εν κινήσει. Ειδικότερα δε, από τη στιγμή που αυτός ο τρόπος εργασίας και επικοινωνίας έχει κυριαρχήσει μεταξύ των καταναλωτών.

Δεδομένης της χρήσης φορητών συσκευών και εφαρμογών, πιστεύουμε ότι θα δούμε περισσότερη έξυπνη ασφάλεια να ενσωματώνεται στις εταιρικές εφαρμογές, λέει η Toshiba.

Συχνά οι εφαρμογές δεν είναι τόσο σοφιστικέ όσο η πλατφόρμα φιλοξενίας – και η πρόσβαση με password δεν είναι αρκετή λόγω του 'επαγγελματισμού" και της επιτηδειότητας των χάκερ. Για το λόγο αυτό, οι developers πρέπει να είναι πιο συνειδητοποιημένοι σε θέματα ασφαλείας, δημιουργώντας εξυπνότερες εφαρμογές που μπορούν ναεντοπίσουν και να ανταποκριθούν σε πιθανές απειλές. Για παράδειγμα πολλές τραπεζικές εφαρμογές σήμερα μπορούν να εντοπίσουν αν μία συσκευή τρέχει με μη εγκεκριμένο software. Αυτές οι εφαρμογές θα εντοπίζουν εγκαίρως τον κίνδυνο για τα δεδομένα του χρήστη και δε θα "τρέχουν" εκ των υστέρων. Σύντομα τέτοιου είδους εφαρμογές θα προχωρήσουν, εντοπίζοντας αλλοιώσεις στο λογισμικό, αναγνωρίζοντας την παράβαση και προχωρώντας άμεσα σε αμυντικούς μηχανισμούς πχ. ειδοποίηση της τράπεζας και του κατόχου του λογαριασμού, ή άμεσο κλείσιμο της εφαρμογής.

Από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστές και οι εταιρίες θα πρέπει να εκτιμήσουν αυτή καθεαυτή την αξία του hardware. Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μετακινούνται στο cloud, και ενώ υπάρχει ακόμη ανησυχία για την ασφάλεια των κέντρων δεδομένων, οι εταιρίες εστιάζουν στην ασφάλεια των λύσεων cloud και την αξιοπιστία των παρόχων. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις εστιάζουν στο cloud, κάποιες άλλες απορρίπτουν το ρόλο του laptop ή του tabletστην ασφάλεια των δεδομένων. 

Συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για επιχειρήσεις, όπως ο Satellite Pro A50-C της Toshiba, έχουν δημιουργηθεί με βασικό κριτήριο την ασφάλεια, διαθέτοντας ενσωματωμένους μηχανισμούς προστασίας σε περίπτωση που ο φορητός ξεχαστεί στο τρένο ή κλαπεί. Σε πλήρη αντιστοιχία με την άνοδο του mobile working, υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις όπως τοToshiba Cloud Client Manager Mobile [TCCM] που προσφέρει διαχείριση φορητών συσκευών και εφαρμογών πάνω σε διάφορα λειτουργικά συστήματα, παρέχοντας περισσότερη σιγουριά στις επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τεχνολογίες ενώ εργάζονται εν κινήσει. Πολλοί πωλητές θα εστιάσουν το 2016 στην ανάπτυξη εργαλείων, που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.Το Toshiba Satellite Pro A50-C απευθύνεται σε εταιρικούς χρήστες και έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.