.

Ανάπτυξη 13% μέχρι το 2019 για την αγορά συστημάτων ασφάλειας για κατοικίες


Η παγκόσμια αγορά συστημάτων ασφάλειας για το σπίτι προβλέπεται να παρουσιάσει μέση ετήσια ανάπτυξη άνω του 13% μέχρι το 2019, καθώς τα αυξανόμενα περιστατικά και οι ανησυχίες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των μέτρων ασφάλειας στις κατοικίες. Η πρόοδος της τεχνολογίας και η εμφάνιση των έξυπνων σπιτιών έχει οδηγήσει στην άνοδο των ολοκληρωμένων συστημάτων Home Security, που μπορούν να συνδεθούν με smartphone και επιτρέπουν την παρακολούθηση των κατοικιών από απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Με την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρώπη, οι πωλητές επενδύουν όλο και περισσότερο στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης, κάτι που οδηγεί στην εισαγωγή πολλών καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων, όπως η πρόοδος στις λύσεις διαχείρισης βίντεο. Επιπλέον, ο κύριος στόχος των πωλητών είναι να μειωθεί το κόστος της επέκτασης, της αποθήκευσης και της συντήρησης των λύσεων ασφάλειας. Οι αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών οδηγούν τους πωλητές να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις ασφάλειας κατοικιών με υψηλή απόδοση, ώστε να επιβιώσουν από τον ανταγωνισμό. Η τάση αυτή θα βοηθήσει την Ευρώπη να παραμείνει ανταγωνιστική.

Σύμφωνα με την έκθεση Global Home Security System Market 2015-2019, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις για την ασφάλιση κατοικιών σε όσους έχουν ένα ελεγχόμενο σύστημα ασφάλειας εγκατεστημένο. Οι εκπτώσεις εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά και την πολυπλοκότητα του συστήματος, και κυμαίνονται από 15% έως 30%. Η έκπτωση που παρέχεται είναι αρκετά σημαντική για να καλύψει το κόστος παρακολούθησης και μέρος του κόστους εγκατάστασης. Η εγκατάσταση ανιχνευτών καπνού, ανιχνευτών μονοξειδίου του άνθρακα και συστημάτων συναγερμού, οδηγεί σε μείωση των ασφαλίστρων και μπορεί να κάνει τελικά πιο οικονομική την ασφάλεια του τελικού χρήστη.

Οι κάμερες ασφάλειας για το σπίτι συνεισφέρουν περίπου το 22% των εσόδων, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα πέντε χρόνια, με κάμερες που προσφέρουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά, όπως συνδεσιμότητα Wi-Fi, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και προσβασιμότητα από Android και iOS συσκευές μέσα από εφαρμογές. Άλλοι σημαντικοί τομείς για την ασφάλεια στο σπίτι είναι ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας, οι έξυπνες κλειδαριές, οι συναγερμοί και διάφοροι αισθητήρες και ανιχνευτές.

Με μερίδιο αγοράς άνω του 48%, η Αμερική κυριαρχεί στην αγορά Home Security, ενώ ακολουθούν APAC και EMEA. Οι άνθρωποι επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε έξυπνα προϊόντα ασφάλειας και λύσεων για το σπίτι. Η αγορά των οικιακών συστημάτων ασφάλειας είναι αρκετά συγκεντρωμένη σε λίγες μεγάλες επιχειρήσεις, που κατέχουν την πλειοψηφία του μεριδίου αγοράς. Η καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας και των προϊόντων από τους κορυφαίους προμηθευτές διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς.

Η αγορά παρουσιάζει επίσης μια σημαντική εισροή από νεοσύστατες επιχειρήσεις, ιδίως στον τομέα DIY προϊόντων. Οι βασικοί παίκτες στην παγκόσμια αγορά συστημάτων ασφάλειας για το σπίτι είναι οι ASSA ABLOY, Bosch Security Systems, Honeywell Security Group, Tyco, ADT και Nortek. Άλλοι σημαντικοί προμηθευτές είναι οι Alarm.com, Axis Communications, Lorex, Swann, και Visonic.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η παγκόσμια αγορά οικιακού αυτοματισμού θα σημειώσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 56,75% μέχρι το 2019. Η παγκόσμια αγορά οικιακού αυτοματισμού μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα τμήματα προϊόντων: HVAC Control System, Security & Access Control System, Lighting Control System, και τα υπόλοιπα. Βασικοί παίκτες στην αγορά είναι οι ABB, Honeywell International, Schneider Electric και η Siemens.

Πηγή: Zarifopoulos
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.