.

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων θα είναι μία από τα ίδια το 2016


Παρά τις προσδοκίες των αναλυτών ότι το λεγόμενο Ίντερνετ των Πραγμάτων θα δημιουργήσει έσοδα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, το Internet of Things φαίνεται να συνεχίζει στην ίδια τροχιά που είδαμε από την περσινή CES. Σίγουρα, υπήρξαν κάποιες μοναδικές και καινοτόμες εφευρέσεις IoT κατά το παρελθόν έτος, αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι, μιλώντας για επανάσταση με τα γνωστά ασύρματα Wi-Fi ή Bluetooth προϊόντα.

Όταν πρόκειται για την διαμόρφωση ενός έξυπνου συνδεδεμένου σπιτιού, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων παραμένει προσκολλημένο στους έξυπνους λαμπτήρες, τις διαδικτυακές κάμερες και τα ασύρματα ηχεία. Οι βελτιωμένες επαναλήψεις περιπτώσεων που έχουμε δει, παρουσιάζονται με τη μοντέρνα στάμπα του IoT, δεδομένου ότι ο όρος επινοήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά.

Όταν οι Philips Hue έκαναν το ντεμπούτο τους πριν από λίγα χρόνια, άξιζαν την αναταραχή, λόγω της μοναδικής προσέγγισης όσον αφορά το φωτισμό στο σπίτι. Στη φετινή CES, είδαμε δεκάδες περιπτώσεις λύσεων για να αλλάζουμε το χρώμα του φωτισμού μέσω WiFi. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για σχεδόν κάθε είδους έξυπνη συσκευή, είτε πρόκειται για μια κλειδαριά Bluetooth για τη μπροστινή πόρτα σας, είτε για ένα WiFi ψυγείο και μια τηλεχειριζόμενη καφετιέρα.

Είναι σαν οι κατασκευαστές να ασχολούνται περισσότερο να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας των υφιστάμενων IoT προϊόντων, αντί να δημιουργήσουν νέα. Είδαμε – για παράδειγμα – στη νέα κάμερα ασφάλειας της Netatmo την ικανότητά να ξεχωρίζει ζώα, αυτοκίνητα και διαρρήκτες, αλλά στην καρδιά της η Presence εξακολουθεί να είναι απλά μια κάμερα ασφάλειας με εντοπισμό κίνησης.


Οι επαναληπτικές βελτιώσεις δεν είναι κακές. Η ανακοίνωση της Samsung που συνεργάζεται με την Microsoft για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας IoT συμβατή με τα Windows 10, είναι μεγάλη είδηση για όσους χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα. Οι προσπάθειες των LG και Samsung για τη βελτίωση της αδύναμης ασφάλειας σε κόμβους του δικτύου IoT είναι εξίσου αξιέπαινη. Όλα αυτά είναι καλά, είναι απαραίτητα, αλλά είναι κοινότοπα.

Δυστυχώς, τα νέα συστήματα IoT παραμένουν ελάχιστα, ενώ από την άλλη υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως π.χ. το έξυπνο τεστ εγκυμοσύνης για το σπίτι, ή το σύστημα για την αυτόματη εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου. Οι κατασκευαστές θα πρέπει να βρουν τρόπους να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, καλύτερη και πιο ασφαλή, αντί να πουλάνε άχρηστα πράγματα.

Ναι, είναι καταπληκτικό ότι μπορώ να ανάψω τα φώτα στο διαμέρισμά μου στην Καλλιθέα από το Νέο Φάληρο, αλλά το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ένας διακόπτης φωτός. Χρειάζομαι ένα ψυγείο για να κρατήσει κρύο το φαγητό μου, αλλά όχι ειδοποίηση ότι πρέπει να πάρω γάλα όταν είμαι στο γραφείο.

Πηγή: Zarifopoulos.com
Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.