.

Μεγάλη πυρκαγιά σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος στο πεντάστερο ξενοδοχείο The Adress Hotel στο Ντουμπάι που βρίσκεται κοντά στον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Παρά το γεγονός, όμως, ότι το πολυτελές ξενοδοχείο έγινε παρανάλωμα του πυρός, αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει την εκδήλωση για την αλλαγή του χρόνου με ένα σόου φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων. 

Η πυρκαγιά στους 20 από τους 63 ορόφους του πολυτελούς ξενοδοχείου ξέσπασε λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία υποστήριξε με ανάρτησή της στο Twitter ότι ξεκίνησε από το εξωτερικό του κτηρίου και δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Δύο ώρες αργότερα, όμως, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις χωρίς κανείς να ξέρει τον λόγο για τον οποίο προκλήθηκαν.



Μέσω Twitter η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχουν 16 τραυματίες, από τους οποίους οι 14 είναι ελαφρά, ο ένας σε λίγο σοβαρότερη κατάσταση και άλλο ένα άτομο υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω των καπνών . Ωστόσο νοσηλευτής που μίλησε στο Reuters υποστήριξε ότι ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 60.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα μπαλκόνια και εξαπλώθηκε γρήγορα, με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ξεκίνησε σε πάρτι ενός εκ των ενοίκων. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής, η οποία έσπευσε στην περιοχή με τις αρχές του Ντουμπάι να επιμένουν ότι θα θέσουν σύντομα υπό έλεγχο τη φωτιά. Ενδεικτικό της σιγουριάς των αρχών ήταν ότι η αλλαγή του χρόνου έγινε κανονικά με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα αν και το CNN μετέδωσε ότι αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν εκρήξεις πριν ξεκινήσει η πυρκαγιά

Η πρώτη ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Ντουμπάι ανέφερε: «Φωτιά έχει αναφερθεί στο “Address Downtown Hotel”. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί τόπου για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό γρήγορα και με ασφάλεια». 



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.