.

Πώς θα προστατεύονται τα αυτοκίνητα από τους χάκερς;


Σε σαλόνι αυτοκινήτου φαίνεται πως θα εξελιχθεί η προσεχής έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας (6-9 Ιανουαρίου). Πολλές εταιρείες θα παρουσιάσουν την τεχνολογία που θα ενσωματώνουν τα οχήματα του μέλλοντος.

Ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των αυτοκινητοβιομηχανιών, η Magna International, δίνει έμφαση στην προστασία των αυτοκινήτων και των επιβατών τους από κυβερνοεπιθέσεις.

Σε συνεργασία με την ισραηλινή Argus Cyber Security θα παρουσιάσει ένα εξελιγμένο σύστημα προστασίας από επιθέσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου. Καθώς τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι διαρκώς και σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένα με τον «έξω κόσμο», είναι ευαίσθητα σε κακόβουλες επιθέσεις. Η πρόταση των Magna-Argus δεν περιορίζεται σε τοίχος προστασίας (firewall) αλλά αφορά ένα σύστημα που θα παρακολουθεί συνεχώς για ύποπτη δραστηριότητα και θα επεμβαίνει πριν εκδηλωθεί η επίθεση των χάκερς.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν επίσης στο περίπτερο της Magna σύστημα παρακολούθησης του οδηγού για να διαπιστωθεί αν είναι κουρασμένος ή έχει αποσπαστεί η προσοχή του, αλλά και head-up display στο οποίο θα προβάλλεται η εικόνα προς τα πίσω, κάθε φορά που ο οδηγός θα επιχειρεί να κοιτάξει τον εσωτερικό καθρέπτη.


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.