.

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου


Δύο ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν εναντίον ενός ξενοδοχείου στο θέρετρο Χουργκάντα στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις Ευρωπαίους τουρίστες, γνωστοποίησαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Το Κέντρο Πληροφοριών για θέματα Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου ότι δύο Αυστριακοί και ένας Σουηδός τραυματίστηκαν ενώ οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οι τρεις τουρίστες που τραυματίστηκαν στην Χουργκάντα «φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας, Χάλεντ Μεγκάχεντ.

Ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε από τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας και άλλος ένας κρατείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, όπου προστίθεται ότι οι επιτιθέμενοι ήταν οπλισμένοι με ένα αεροβόλο όπλο και μαχαίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο ο δεύτερος δράστης έχει τραυματιστεί.

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες διαφοροποιούνταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας επισήμαναν αρχικά ότι οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ένα όπλο, ένα μαχαίρι και μια ζώνη εκρηκτικών και ότι έφθασαν στο ξενοδοχείο Bella Vista διά θαλάσσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν τον δράστη που είχε τις εκρηκτικές ύλες και ότι ένας από τους τραυματίες ήταν από τη Δανία και άλλος από τη Γερμανία.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι ένας από τους δράστες ήταν ένας φοιτητής από το προάστιο του Καΐρου, τη Γκίζα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, της οποίας η γνησιότητα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, η ομάδα Επαρχία του Σινά, που ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση εισβολής στο ξενοδοχείο από τρεις άνδρες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.