.

Συνεδρίαση της επιτροπής κυβερνοεπιθέσεων


Στην Τράπεζα της Ελλάδος συνεδρίασε η νεοσυσταθείσα συντονιστική επιτροπή για την αποτροπή και διαχείριση κυβερνοεπιθέσεων στον τραπεζικό χώρο. Με αφορμή την επαπειλούμενη κυβερνοεπίθεση τύπου dDOS προς τις ελληνικές τράπεζες το Νοέμβριο του 2015, η επιτροπή αυτή συστάθηκε με συντονιστές την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Εθνικού CERT (Computer Emergency Response Team) και με μέλη της τράπεζες και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης επίθεσης, που ήταν η μεγαλύτερη τέτοιου τύπου για τα ελληνικά δεδομένα,ήταν απόλυτα επιτυχής, ενώ έχει ζητηθεί η αποκτηθείσα τεχνογνωσία και από άλλες χώρες.

Στη συνεδρίαση, που συμπίπτει χρονικά με έξαρση διεθνών κυβερνοεπιθέσεων, τονίστηκε η ανάγκη για την περαιτέρω αξιοποίηση των συνεργειών που δημιουργεί η λειτουργία της επιτροπής. Συζητήθηκε ακόμη η αξιοποίηση των διαδικασιών, τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος ως αρμόδια εποπτική αρχή έχει θεσμοθετήσει από το 2006 για την ενημέρωσή της επί περιστατικών ασφαλείας, καθώς και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών μηχανισμών στους οποίους μετέχει η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επίσης και των διαύλων ενημέρωσης που διαθέτουν οι κρατικοί φορείς.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι η συντονιστική επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτική βάση, ώστε να εξετάζει και να δίνει λύσεις σε όλα τα θέματα που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική άμυνα κάθε είδους κυβερνοεπίθεσης στον τραπεζικό χώρο.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.