.

Εισβολή Ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στην πόλη Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς & τραυματίες


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν την Παρασκευή 15/01 το βράδυ, σε μακελειό στη Μπουρκίνα Φάσο. Ένοπλοι ισλαμιστές εισέβαλαν σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου, κρατώντας ομήρους όσους βρίσκονταν εκεί.


Μετά από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας 33 όμηροι απελευθερώθηκαν, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Εργασίας της χώρας.Το ξενοδοχείο Splendit βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε αυτό διαμένουν κυρίως αξιωματούχοι του ΟΗΕ και της Δύσης, αλλά και Γάλλοι στρατιώτες.

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ. Στην επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας συμμετείχαν και Γάλλοι στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα.

Κάποιοι από τους ένοικους του ξενοδοχείου που κατάφεραν να ξεφύγουν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς μέσα στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αρχικά ακούστηκαν 2 εκρήξεις έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια τουλάχιστον 3 ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, ενώ προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους άντρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.