.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο


Στις 7 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξε σε μια άτυπη συμφωνία με το Συμβούλιο σχετικά με την κατάρτιση της πρώτης οδηγίας για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου. Η οδηγία Network and Information Security, NIS(link is external) (Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών) στοχεύει στην εναρμόνιση των νόμων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην βελτίωση της συνεργασίας για την κυβερνοασφάλεια μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Οι κοινωνίες μας έχουν ψηφιοποιηθεί και στηρίζονται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά δίκτυα και στα συστήματα πληροφοριών, ωστόσο αυτό έχει δημιουργήσει επίσης και περισσότερες ευκαιρίες για την online απάτη και πλαστογραφία. Ο καθένας μας, από τους ιδιώτες μέχρι και τις εταιρείες και τις δημόσιες αρχές, μπορεί να πέσει θύμα συστημάτων κλοπής της ταυτότητας όπως είναι οι πλαστές ιστοσελίδες τραπεζών ή βιομηχανικής κατασκοπείας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο (βλ. παρακάτω), οι Ευρωπαίοι είναι πολύ ανήσυχοι σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: το 89% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου αποφεύγουν να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, ενώ το 85% συμφωνεί ότι ο κίνδυνος να πέσουν θύματα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο αυξάνεται. Κάθε μέρα κυκλοφορούν περισσότεροι από 150.000 ιοί και άλλα κακόβουλα προγράμματα.


Πηγή: greekinformatics
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.