.

DSC PowerSeries neo HS2TCHP. Μια οθόνη αφής που κάνει τη διαφορά


Η ευχρηστία στα συστήματα συναγερμού είναι κάτι το σημαντικό. Τόσο για το χρήστη όσο και για τον εγκαταστάτη. Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την νέα οθόνη αφής της DSC.

Πρόκειται για την οθόνη touch screen με τον κωδικό HS2TCHP που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της σειράς συστημάτων συναγερμού PowerSeries Neo. Το συγκεκριμένο μοντέλο οθόνης υποστηρίζει όλα εκείνα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της σειράς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φιλικότητα και ευχρηστία. Διακρίνεται για την ευκολία στην εγκατάσταση, την απλότητα στον προγραμματισμό και το φιλικό και κατανοητό γραφικό περιβάλλον εργασίας. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν υλοποιηθεί σε μια καλαίσθητη μονάδα, που διατίθεται τόσο σε λευκό όσο και σε μαύρο χρώμα ,ώστε να μπορεί εύκολα να εναρμονίζεται σε κάθε χώρο.

Όπως προαναφέρθηκε, η φιλικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του HS2TCHP. Φιλικότητα προς το χρήστη αλλά και τον εγκαταστάτη. Αυτό το στοιχείο στην πράξη υλοποιείται με την δημιουργία ευκολοκατανόητων μενού, τα οποία βοηθούν τον χρήστη να προβαίνει γρήγορα στις επιθυμητές ρυθμίσεις. Ο προγραμματισμός γίνεται εύκολα μέσω του απεικονιζόμενου πληκτρολογίου τύπου QWERTY. Εξίσου εύκολα μπορεί και ο εγκαταστάτης να κάνει τις οποιεσδήποτε ρυθμίσεις μέσω του εικονικού πληκτρολογίου, που απεικονίζεται στην οθόνη της συσκευής. Χρησιμοποιώντας είτε την βασική προεπιλογή απεικόνισης της οθόνης ή κάποια από τις εναλλακτικές ο εγκαταστάτης μπορεί γρήγορα να ρυθμίσει πέντε από τα απεικονιζόμενα εικονίδια για πάνω από 10 επιλογές ανάλογα και με τις απαιτήσεις του χρήστη. Το πληκτρολόγιο υποστηρίζει μέχρι 8 διαθέσιμες περιοχές (partitions) οπότε ουσιαστικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια multi partition συσκευή χωρίς να χρειάζεται να αλλαχτεί o πίνακας ελέγχου και λειτουργώντας παράλληλα και ανεξάρτητα το κάθε partition.

Η συσκευή όπως προαναφέραμε μπορεί να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χρήστη. Παραδείγματος χάρη, αν κάποιος χρήστης δεν θέλει να βλέπει κάποια συγκεκριμένες περιοχές αλλά θέλει να μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί άμεσα τις σειρήνες μπορεί ο εγκαταστάτης να ρυθμίζει ώστε να απεικονίζονται μόνο τα απαραίτητα εικονίδια. Επίσης και η αρχική οθόνη του συστήματος μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί ώστε να αλλάξει το background της οθόνης και να εμφανίζονται το λογότυπο της εταιρείας εγκατάστασης ή κάποια στοιχεία επικοινωνίας.

Τα μεγάλα και ευδιάκριτα πλήκτρα της οθόνης αποτελούν άλλο ένα στοιχείο του εργονομικού σχεδιασμού. Η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προβολή φωτογραφιών από τον χρήστη είτε μεμονωμένων είτε με προβολή σε σειρά (timed slideshow). Απλώς θα πρέπει να εισάγει μια SD κάρτα στην ανάλογη θύρα της συσκευής και να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη. 

Χωρίς αμφιβολία η παρουσίαση της HS2TCHP σε συνδυασμό με την υπόλοιπη οικογένεια των PowerSeries Neo από την DSC θέτει σε νέα επίπεδα τις προδιαγραφές των συστημάτων συναγερμού. Διότι απλούστατα συνδυάζει την σταθερότητα και αξιοπιστία ενός ενσύρματου συστήματος με την απλότητα και ευχρηστία των ασύρματων συσκευών.



Πληροφορίες: Automatic Alarm Systems (www.alarmsys.gr), τηλ.: 210-2135884

Πηγή: SecurityManager
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.