.

Europol: Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει νέες επιθέσεις



Η Europol προειδοποίησε για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο διευθυντής της Europol στο Άμστερνταμ Ρομπ Γουέινραϊτ προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει «μία νέα επιχειρησιακή ικανότητα για την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» επικεντρωμένες στην Ευρώπη.

Οι αναλυτές της Europol θεωρούν ότι το Ισλαμικό Κράτος «προετοιμάζει νέες επιθέσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γαλλία», αναφέρεται σε έκθεση που παρουσίασε ο διευθυντής της Europol.

Στο Λονδίνο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το τελευταίο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το κέντρο ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο περιέχει εικόνες και τις τελευταίες δηλώσεις εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στο οποίο διατυπώνεται απειλή κατά της Βρετανίας.

«Εξετάζουμε το τελευταίο αυτό βίντεο προπαγάνδας, μία ακόμη ενέργεια μίας αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σαφώς σε παρακμή και υποχώρηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.