.

Ποια είναι τα μέλη της «Greek Electronic Army» που πραγματοποιούσαν κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρίες και φορείς


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τα εφτά μέλη της διαδικτυακής ομάδας «Greek Electronic Army», που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη.

Τα μέλη της ομάδας κατηγορούνται για παράνομη αντιγραφή, χρήση απορρήτων δεδομένων και πρόσβαση σε προγράμματα και στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από τον εντοπισμό σελίδας της ομάδας «Greek Electronic Army», σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις σύμφωνα με τις οποίες μέλη της ομάδας προέβησαν σε επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων ιστοσελίδων από 07-01 έως 28-05-2015.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έγινε αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε η εμπλοκή 17χρονου στις επίμαχες διαδικτυακές επιθέσεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 11-06-2015 στο σπίτι του 17χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα λογισμικά των σχετικών διαδικτυακών επιθέσεων.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα αυτοποιήθηκαν ως μέλη της διαδικτυακής ομάδας:

- 18χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.

- 19χρονος κάτοικος Πατρών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.

- 21χρονος κάτοικος Καρδίτσας, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.

- 50χρονος κάτοικος Διδυμοτείχου, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα, απουσία του, την 19-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος.

- 36χρονος ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, την 19-01-2016, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξίφος, αεροβόλο όπλο, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με αποθηκευμένα αρχεία με τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικοποιημένα συνθηματικά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 1.642 φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, οι οποίες είχαν ελεγχθεί με την χρήση λογισμικών-εργαλείων, με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας τους.

- 18χρονος άτοικος Αθηνών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 27-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος, με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.