.

H ISIS δημιούργησε εφαρμογή κρυπτογραφημένης επικοινωνίας


Μετά το κυνηγητό από ιθύνοντες ασφαλείας κοινωνικών δικτύων, ομάδες χακτιβιστών αλλά και απλούς χρήστες μέσω reports, στα social media, η ISIS δημιούργησε τη δική της εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για συσκευές με Android, σύμφωνα με αναφορά της ομάδας online ασφάλειας Ghost Security Group (GhostSec) που δημοσίευσε το Fortune. 

Η εφαρμογή, που χρησιμοποιεί ένα αρκετά εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, ονομάζεται "Alwari app", αναφέρει η ομάδα GhostSec, και φυσικά δεν βρίσκεται στο επίσημο Google Play Store της Google αλλά καλά κρυμμένη σε κάποιο σημείο του Dark Web. Μέσω του Awari App οι Τζιχαντιστές μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους -με αρκετή άνεση- χωρίς το φόβο υποκλοπών από μυστικές υπηρεσίες, και reports από χρήστες ή ψηφιακό 'κυνηγητό΄από ομάδες όπως οι Anonymous. 

Κάτι που δεν τους εξασφάλιζαν μέχρι τώρα αντίστοιχες υπηρεσίες όπως το Twitter, το WhatsApp του Facebook ή το Telegram App, αναφέρει το δημοσίευμα. Αρκετοί ειδικοί ασφαλείας, πάντως, εκφράζουν την ανησυχία τους για την συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού υποδηλώνει ότι ομάδες Τζιχαντιστών της ISIS έχουν την τεχνογνωσία για να παρακάμπτουν γνωστά συστήματα παρακολούθησης μυστικών υπηρεσιών όπως το FBI και η CIA, οι οποίες ασκούν πιέσεις στα mainstream κοινωνικά δίκτυα να χαλαρώσουν τα μέτρα κρυπτογράφησής τους. 
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.