.

Οι κάμερες είναι ευάλωτες στο IoT


To Ars Technica ανακάλυψε ότι η Shodan, μια μηχανή αναζήτησης για IoT gadgets έχει μια καινούρια ενότητα η όποια σας επιτρέπει να δείτε μέσα από ευπαθείς κάμερες μόνο με μερικά κλικ!

Είναι ανατριχιαστικό ότι χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και ούτε καν έναν πληρωμένο λογαριασμό Shodan μπορείς να κατασκοπεύσεις σπίτια ξένων ανθρώπων, κατοικημένες γειτονιές και άλλους χώρους! Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο τρομαχτικό είναι ότι εισερχόμαστε σε μια εποχή όπου συσκευές χωρίς καμιά ασφάλεια θα κυριαρχούν στη ζωή μας!
Ο ερευνητής ασφαλείας Dan Tentle είπε στο Ars Technica ότι οι κατασκευαστές καμερών web προσπαθούν να δώσουν τις συσκευές τους σε χαμηλότερες τιμές από ότι πριν και παραμελούν χαρακτηριστικά που δεν ενδιαφέρουν πολύ τους χρήστες όπως είναι η ασφάλεια!

Εκτός ότι επιτρέπει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο συγκεκριμένων συσκευών, η κακή ασφάλεια τους επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα δίκτυο συσκευών ως φορέα επίθεσης, επιτρέποντας τους να κάνουν πράγματα όπως επιθέσεις DDoS.

Σύμφωνα με τον Tentle, μέσα από αυτές τις ευπαθείς κάμερες μπορείς να δεις φυτείες μαριχουάνας, πίσω δωμάτια τραπεζών, παιδιά, κουζίνες, σαλόνια, γκαράζ, μπροστά κήπους, πίσω αυλές, χιονοδρομικές πίστες, πισίνες, κολέγια και σχολεία, εργαστήρια και ταμειακές μηχανές! Σχεδόν ότι μπορείς να φανταστείς!

Φυσικά οι κάμερες χωρίς ασφάλεια δεν είναι κάτι καινούριο αλλά σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν εκατομμύρια επισφαλείς κάμερες που μπορούν εύκολα να εντοπιστούν από τη Shodan και αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται! Σίγουρα αυτή είναι άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνο γίνεται το IoT!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τρεις ανησυχητικές φωτογραφίες που βρέθηκαν μέσω της Shodan:



Ένα μωρό που κοιμάται στον Καναδά!


Μια σχολική τάξη στην Κίνα!


Μια κουζίνα στην Ισπανία!

Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.