.

Έκθεση ανεξάρτητου οίκου δείχνει ότι η Kaspersky Lab αναπτύχθηκε ταχύτερα από την αγορά το 2014


Η International Data Corporation (IDC), ο ανεξάρτητος διεθνής οίκος αναλυτών, εξέτασε την αγορά των λύσεων ασφάλειας για καταναλωτικές και εταιρικές τερματικές συσκευές και στη συνέχεια παρουσίασε έκθεση* βασισμένη στα δεδομένα για το 2014. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η Kaspersky Lab αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι η αγορά στο σύνολό της. Παγκοσμίως, τα έσοδα για τους προμηθευτές ασφάλειας τερματικών συσκευών αυξήθηκαν συνολικά κατά 2,6% το 2014, ενώ τα έσοδα της Kaspersky Lab αυξήθηκαν κατά 6,5%.

Η έκθεση δείχνει ότι τα παγκόσμια έσοδα για τους παρόχους λύσεων ασφάλειας για τερματικές συσκευές ανήλθαν συνολικά στα $9 δισεκατομμύρια το 2014, με τέσσερις προμηθευτές να επιτυγχάνουν έσοδα άνω των $700 εκατομμυρίων. Οι προμηθευτές αυτοί αντιπροσωπεύουν το 64% των συνολικών εσόδων. Η Kaspersky Lab είναι ένας εξ αυτών, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με τα έσοδα της να αγγίζουν τα $710,6 εκατομμύρια. Το 2014, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,5%, με το μερίδιο αγοράς να διαμορφώνεται στο 7,9%. Η Kaspersky Lab βρέθηκε στην τέταρτη θέση και το 2013, όταν τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 6,1%, φτάνοντας τα $667 εκατομμύρια.

Επιπλέον, η Kaspersky Lab χαρακτηρίστηκε και ως μια από τις «αξιοσημείωτα κερδισμένες» εταιρείες από την IDC, λόγω του αυξανόμενου μεριδίου της στην αγορά των λύσεων ασφάλειας για καταναλωτικές τερματικές συσκευές. Συνολικά για το 2014, ο κλάδος αυτός αναπτύχθηκε αναιμικά, κατά 1% παγκοσμίως. Ωστόσο, το μερίδιο της Kaspersky Lab αυξήθηκε περισσότερο από 9%. Η χαμηλή συνολική ανάπτυξη αυτού του τμήματος της αγοράς συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη μείωση των πωλήσεων των υπολογιστών.

Ο Garry Kondakov, Chief Business Officer της Kaspersky Lab, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η IDC μας αναγνώρισε ως μια από τις «αξιοσημείωτα κερδισμένες» εταιρείες. Η ασφάλεια των τερματικών συσκευών αποτελούσε πάντοτε τον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας, ιδιαίτερα στα τμήματα της αγοράς που αφορούν στους καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δέσμευση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις γι’ αυτά τα τμήματα. Ταυτόχρονα, μέσα στα επόμενα χρόνια, αναμένουμε ότι ο κλάδος των λύσεων για μεγάλες επιχειρήσεις – και ιδιαίτερα το τμήμα ασφάλειας των μη τερματικών συσκευών – θα αποτελέσει έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης για την εταιρεία μας. Οι ανάγκες των πελατών μας έχουν αλλάξει, βάσει και της εξέλιξης του τοπίου των απειλών και της αύξησης των στοχευμένων επιθέσεων. Οι κορυφαίου επιπέδου δυνατότητες πληροφόρησης της Kaspersky Lab σε σχέση με την ψηφιακή ασφάλεια, καθώς και οι προηγμένες τεχνολογίες της, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πιο εξελιγμένων απειλών. Στο εγγύς μέλλον, θα επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο μας σε λύσεις και υπηρεσίες ασφάλειας για μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα εκτείνονται πέρα από την κλασική ασφάλεια τερματικών συσκευών, σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο στρατηγικό μας πλάνο». 


*IDC, Worldwide Endpoint Security Market Shares, 2014: Success of Midsize Vendors (December 2015, doc #US40546915)
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.