.

Κανείς δεν μπορεί να κλέψει κάτι που δεν βλέπει.Συστήματα Αντικλεπτικής Ομίχλης του δανέζικου Οίκου PROTECT


Του Σταύρου Σαραφίδη
Business Development Manager – Boos s.a

Ως αποτέλεσμα της αύξησης της εγκληματικότητας που εμφανίζεται στις μέρες μας, τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους βελτίωσης του επιπέδου ασφαλείας τους. Η τάση αυτή ενισχύεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί απόπειρα ληστείας ή διάρρηξης. Τα παραδοσιακά συστήματα και μέθοδοι, αν και παραμένουν αρκετά χρήσιμα, δεν είναι σε θέση να δώσουν άμεση λύση στο πολυσύνθετο πρόβλημα της σύγχρονης εγκληματικότητας. 

Τα Protect είναι πρωτοποριακά προϊόντα, κατασκευάζονται στη Δανία και είναι σε θέση εντός λίγων δευτερολέπτων από τη στιγμή που θα δεχθούν το ερέθισμα του συναγερμού, να καλύψουν πλήρως το χώρο με αδιαπέραστη ομίχλη, προστατεύοντας έτσι τόσο τα τιμαλφή όσο και τους ανθρώπους που βρίσκονται εντός. Η ομίχλη είναι παντελώς ακίνδυνη για ανθρώπους, ζώα και εξοπλισμό. Τόσο από μελέτες που έχουν γίνει, όσο και βάσει πραγματικών περιστατικών, οι επίδοξοι ληστές τρέπονται άμεσα σε φυγή καθώς η ένταση και το αποτέλεσμα του Protect είναι ιδιαίτερα αποτρεπτικό. Τα συστήματα έχουν βρει εφαρμογή σε πολλαπλούς χώρους όπως: Κοσμηματοπωλεία – Αποθήκες - Πρατήρια υγρών καυσίμων - Super Market - Καταστήματα Κινητής τηλεφωνίας – Φαρμακεία - Καταστήματα Λιανικής - Καταστήματα Τεχνολογίας - Οικίες/εξοχικά.

Τι ακριβώς είναι ο μηχανισμός παραγωγής αντικλεπτικής ομίχλης Protect? 
Το Protect είναι ένας μηχανισμός παραγωγής αντικλεπτικής ομίχλης που παράγει πυκνή ομίχλη σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα και καλύπτει πλήρως το χώρο που θέλετε να προστατέψετε, δημιουργώντας μηδενική ορατότητα της διάταξης του χώρου, των αντικειμένων του και του προσανατολισμού.Η ομίχλη είναι απολύτως αβλαβής για τον άνθρωπο, για τα αντικείμενα, και τον περιβάλλοντα χώρο και απομακρύνεται με φυσικό εξαερισμό σε 45΄-60΄λεπτα ανάλογα με την διαρρύθμιση .

Πλεονεκτήματα της αντικλεπτικής ομίχλης
Ένας ληστής χρειάζεται μόλις 2-5 λεπτά για να ολοκληρώσει μια κλοπή. Για αυτό χρειάζεστε ένα πολύ ιδιαίτερο είδος συστήματος ασφαλείας για να σταματήσει τους ληστές πριν φτάσουν τα τιμαλφή σας.

Τα τρία μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Protect είναι:

1. Η ομίχλη έχει άμεση επίδραση στη συμπεριφορά του διαρρήκτη, δημιουργεί φόβο και άμεση ανάγκη για φυγή. Διαρρήκτες που προγραμματίζουν μια διάρρηξη συνήθως επισκέπτονται ένα κατάστημα κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του για να διερευνήσουν το χώρο. Όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει εγκατάσταση αντικλεπτικής ομίχλης, οι περισσότεροι θα επιλέξουν άλλο στόχο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μια προειδοποιητική σήμανση στο παράθυρο ή στην πόρτα ενός καταστήματος έχει πρόσθετη προληπτική δράση.
2. Οι διαρρήκτες αιφνιδιάζονται και χάνουν την αίσθηση της κατεύθυνσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαρρήκτες ενστικτωδώς προσπαθούν να ξεφύγουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με την ομίχλη.
3. Αποτρέπει την κλοπή εφόσον τα αντικείμενα κλοπής δεν είναι ορατά και προσβάσιμα.

Τεχνικές δυνατότητες 
Τα Protect είναι κάτι παραπάνω από συστήματα Αντικλεπτικής Ομίχλης. Χάρη στις on-board συνδέσεις τους, τον προγραμματισμό τους, αλλά και τις περιφερειακές τους μονάδες, μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα πολύ αποτελεσματικό και απόλυτα προσαρμοσμένο αντικλεπτικό σύστημα. Μέσω πολλαπλών εξόδων αλλά και ειδικής κάρτας IP, μπορούν να συνδεθούν με οποιονδήποτε πίνακα συναγερμού και κέντρο λήψης σημάτων αποστέλλοντας σήματα για την κατάσταση λειτουργίας τους. Πέντε διαφορετικά μοντέλα της Protect μπορούν να καλύψουν από πολύ μικρούς χώρους μέχρι μεγάλες αποθήκες.

Συνεχόμενη και Παλμική ρίψη - Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των συστημάτων αντικλεπτικής ομίχλης της Protect είναι η δυνατότητα συνεχόμενων παλμικών ρίψεων. Μέσα από τον προγραμματισμό, η μονάδα δίνει στον πελάτη την επιλογή για τη χρονική διάρκεια και τον αριθμό των ρίψεων ομίχλης. Με αυτόν τον τρόπο σε περίπτωση που ο διαρρήκτης βρει τρόπο να αποφύγει την πρώτη ρίψη ομίχλης και να επιστρέψει στο σημείο, η συσκευή εκτελεί επαναλαμβανόμενες ρίψεις, εξασφαλίζοντας ότι ο χώρος θα παραμείνει προστατευμένος από κάθε προσπάθεια κλοπής και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόσθετες λειτουργίες και περιφερειακά 
Οι δυνατότητες διαχείρισης και λειτουργίας των συστημάτων αντικλεπτικής ομίχλης της Protect επεκτείνονται μέσω διαφόρων περιφερειακών συστημάτων που σας παρουσιάζουμε παρακάτω:
Strobe Light - Σε περιπτώσεις όπου το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ακόμα πιο αποτρεπτικό, η Protect συνοδεύει προαιρετικά το σύστημα αντικλεπτικής ομίχλης με Strobe Light. Το Strobe Light της Protect μειώνει δραστικά την ορατότητα ενός χώρου, κάνοντας πολύ δύσκολη την κλοπή ή την παραβίαση Το Strobe Light με 4 δυνατές αναλαμπές το δευτερόλεπτο και σε συνδυασμό με την ομίχλη εντείνει πολύ το αίσθημα του αποπροσανατολισμού, εξουδετερώνοντας άμεσα την προσπάθεια μιας παραβατικής πράξης.

Σειρήνα - Αντίστοιχη είναι και η λειτουργία της σειρήνας που σκοπεύει όχι μόνο στην ακουστική ειδοποίηση, αλλά και στη δημιουργία πανικού στο χώρο, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του δράστη.

Μονάδα ZOLO με ενσωματωμένο GSM - Συνδέοντας το ZOLO σε ένα σύστημα ομίχλης Protect, μπορεί ο τελικός χρήστης να έχει ένα ολοκληρωμένο, αυτόνομο σύστημα προστασίας, με απομακρυσμένο έλεγχο. Το Zolo αποτελείται από μια πλακέτα που επικοινωνεί άμεσα με το PCB του συστήματος αντικλεπτικής ομίχλης και ένα πρωτοποριακό ασύρματο αισθητήρα PIR που ενσωματώνει κάρτα GSM. Έτσι, μέσω του PIR και του Zolo, το συστήματα αντικλεπτικής ομίχλης μπορεί να επικοινωνεί μέχρι και με 10 αριθμούς χρηστών μέσω SMS ή κλήσεων για όλες τις λειτουργίες του μηχανήματος.

Intellibox IP - Σε εγκαταστάσεις όπου έχει τοποθετηθεί πάνω από ένα σύστημα αντικλεπτικής ομίχλης Protect μπορεί να συνδεθεί η μονάδα κεντρικού ελέγχου Intellibox. Το Intellibox μπορεί να επικοινωνήσει ασύρματα ή ενσύρματα με έως και 16 συσκευές ομίχλης. Το Intellibox συλλέγει όλα τα σήματα από τα συστήματα αντικλεπτικής ομίχλης για ενιαία διαχείριση και επίβλεψη, μειώνοντας σημαντικά το κόστος. Επιπρόσθετα, το Intellibox μπορεί να συνδεθεί μέσω πρωτοκόλλου IP με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου.

API για ενσωμάτωση λειτουργών σε κέντρα λήψης σημάτων - Μόλις πριν λίγες εβδομάδας παρουσιάστηκε η δυνατότητα επέκτασης στην πλατφόρμα διαχείρισης Ιntellisuite η σύνδεση με κέντρα λήψης σημάτων. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στα κέντρα λήψης σημάτων που επιθυμούν να έχουν ενιαίο λογισμικό διαχείρισης συμβάντων και διαχείρισης των συστημάτων αντικλεπτικής ομίχλης ,να λάβουν το API της Protect για την διασύνδεση τους.

Συμπέρασμα
Τα Protect είναι προϊόντα μελετημένα, τα οποία διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τόσο σε μοντέλα βάσει της ονομαστικής τους απόδοσης, όσο και στην σύνθεση περιφερειακών συστημάτων που επεκτείνουν το σύστημα σε ένα αξιόπιστο ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας.

Protect είναι πλήρως πιστοποιημένα συστήματα αντικλεπτικής ομίχλης σύμφωνα με τη Νόρμα “ΕΝ-50131-8” προκειμένου να αποτρέπουν κλοπές, ληστείες και βανδαλισμούς. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο για τις +60.000 εγκαταστάσεις παγκόσμιος και διάθεση τους σε πάνω από 52 χώρες.

BOOS S.A. - τηλ. 210-6549590, info@boos.gr, www.boos.gr, www.protectglobal.gr

Πηγή: SecurityManager
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.