.

Samsung Electronics: Ανακοίνωσε τη GAIA


Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη “GAIA”, μια ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας τριών επιπέδων για ολόκληρη τη σειρά Smart τηλεοράσεων του 2016 με λειτουργικό Tizen. Η υπηρεσία θα προσφέρει στους καταναλωτές προστασία σε όλους τους τομείς του οικοσυστήματος της Smart TV, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, του λογισμικού και της ασφάλειας του hardware.

«Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Samsung, τόσο για τις αξίες της εταιρείας όσο και γιατί είναι απαραίτητη για τη συνεχή ανάπτυξη και την επιτυχία του οικοσυστήματος IoT», δήλωσε ο Hyun Suk Kim, Πρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Η “GAIA” είναι μια λύση που θα προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία στους πελάτες της Samsung τώρα και στο μέλλον».

Η “GAIA” προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών με τρεις τρόπους. Πρώτον, έχει τη «Ζώνη Ασφάλειας» (Secure Zone), έναν εικονικό περιορισμό, που δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο και προστατεύει τις βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας. Ένα νούμερο ασφάλειας (Keypad/Number Pad) - ο εικονικός μηχανισμός εισαγωγής δεδομένων που εμφανίζεται σε μία τηλεόραση, χρησιμοποιείται για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα o κωδικός πρόσβασης στην πιστωτική κάρτα.

Δεύτερον, η “GAIA” κρυπτογραφεί τα σημαντικά δεδομένα, που μεταδίδονται μεταξύ της τηλεόρασης και των servers των υπηρεσιών IoT. Το ενσωματωμένο σύστημα για την προστασία από κακόβουλα λογισμικά της “GAIA” ανιχνεύει και μπλοκάρει όλα τα μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να «χακάρουν» είτε την εκτέλεση των προγραμμάτων είτε για να κάνουν αλλαγές στο βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος της Smart TV.

Τρίτον, το επίπεδο ασφαλείας έχει επίσης ενισχυθεί όσον αφορά στο hardware. Με τη διαίρεση του λογισμικού Tizen σε δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένων του κύριου χώρου και του χώρου ασφάλειας, τα δεδομένα για κάθε χώρο ασφαλίζονται ξεχωριστά. Επίσης, το δημόσιο κλειδί (public key) που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνεται στο chip του hardware.

Η Samsung θεωρεί το 2016 ως τη χρονιά, που η τηλεόραση θα γίνει το κέντρο των επεκτάσεων του Internet of Things (IoT) στο σπίτι. Πέρα από τη “GAIA”, όλες οι SUHD TVs θα είναι συμβατές με την τεχνολογία ΙοΤ, έτσι ώστε η ίδια η τηλεόραση να λειτουργεί ως ο διαχειριστής όλων των υπηρεσιών ΙοΤ για το σπίτι.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.