.

Η ασφάλεια διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην αναπτυσσόμενη αγορά της Smart Home τεχνολογίας


Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των καταναλωτών σχεδιάζουν να επενδύσουν στο Smart Home το 2016. Αν και το ενδιαφέρον είναι διαφορετικό σε κάθε μέρος του κόσμου, είναι βέβαιο πως το έξυπνο σπίτι θα μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον, ειδικά όταν θα γίνει ελκυστικότερο, ως προ-εγκατεστημένο στις νέες κατοικίες.

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES) στο Λας Βέγκας, είδαμε μια ποικιλία από νέα έξυπνα gadgets για το σπίτι, που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων λίγο καλύτερη. Συσκευές ψυχαγωγίας, θερμοστάτες, φώτα, ακόμα και στρώματα, σχεδόν τα πάντα μέσα σε ένα νοικοκυριό μπορούν πλέον να συνδεθούν στο Internet και να παρακολουθούνται ή να ελέγχονται με ένα smartphone.

Ωστόσο, σε αυτό το τοπίο του Ίντερνετ των Πραγμάτων στο οποίο βρισκόμαστε, είναι πανεύκολο να ξεχνάμε ότι ένας από τους κύριους καταλύτες που οδηγούν στην καινοτομία την τεχνολογία των έξυπνων σπιτιών, είναι η ασφάλεια.

Για να μπορεί να θεωρηθεί έξυπνο ένα σπίτι, θα πρέπει να διαθέτει έξυπνες κλειδαριές, κάμερες, σύστημα συναγερμού, θερμοστάτες, έλεγχο φωτισμού, ανιχνευτές μονοξειδίου, κ.α. Τα περισσότερα από αυτά έχουν στόχο να προσφέρουν βελτιωμένη ασφάλεια στα σπίτια των ανθρώπων. Ένα σπίτι που είναι ήδη εξοπλισμένο με αυτό το είδος της τεχνολογίας είναι πολύ πιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους.
Η βιομηχανία της ασφάλειας ήταν πολύ χρήσιμη, συμβάλλοντας στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον οικιακό αυτοματισμό και τον έλεγχο, που στη συνέχεια μεταμορφώθηκε στη βιομηχανία των έξυπνων σπιτιών μετά από τη διάδοση των smartphone στους καταναλωτές.
Οι κινητές εφαρμογές επιτρέπουν στις εταιρείες ασφάλειας και άλλες εταιρείες ηλεκτρονικών να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά ενδιαφέρουν τους πελάτες. Όταν αυτό άρχισε να συμβαίνει, η βιομηχανία της ασφάλειας συνειδητοποίησε ότι για αυτό το είδος εμπλοκής του πελάτη, θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει περισσότερα επαναλαμβανόμενα έσοδα, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες που οι πελάτες θέλουν να χρησιμοποιούν κάθε μέρα.

Με τη δυνατότητα υποστήριξης και ενσωμάτωσης όλο και περισσότερων συνδεδεμένων συσκευών μέσα στο σπίτι να έχει γίνει η προσδοκία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων ασφάλειας, οι κατασκευαστές hardware και οι φορείς παροχής υπηρεσιών πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να διαφοροποιούν τις προσφορές τους.

Η βελτίωση της εμπειρίας για τον πελάτη, σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, είναι που κάνει σε μεγάλο βαθμό τη διαφοροποίηση της μιας επιχείρησης από την άλλη. Οι τελικοί χρήστες είναι αυτοί που ψηφίζουν με το πορτοφόλι τους, και θα επιλέξουν τους νικητές και τους ηττημένους στο χώρο. Σημαντική επίσης είναι η αισθητική του hardware, αφού προορίζεται για κατοικίες.

Όπως με κάθε νέα τεχνολογία, η ασφάλεια για το έξυπνο σπίτι αλλάζει συνεχώς και βελτιώνεται. Αυτή την ώρα, η βιομηχανία των έξυπνων σπιτιών στο σύνολο της προσπαθεί να αναπτύξει τις πλατφόρμες που συνδυάζουν όλα τα έξυπνα προϊόντα για το σπίτι, ώστε να λειτουργούν άψογα μαζί στο σπίτι του καταναλωτή.

Το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για την έξυπνη τεχνολογία στο σπίτι, έχει επίσης οδηγήσει σε μια νέα κατηγορία προϊόντων, που πριν από λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητη, τα do-it-yourself συστήματα ασφάλειας. Ενώ αυτοί οι τύποι λύσεων είναι ακόμη στα σπάργανα, μια σειρά από νεοσύστατες, αλλά και καθιερωμένες επιχειρήσεις, έχουν καθιερώσει DIY προϊόντα στην αγορά, τα οποία προσφέρουν στους πελάτες μια ευρεία ποικιλία επιλογών παρακολούθησης.

Παρά τον ενθουσιασμό γύρω από το έξυπνο σπίτι, υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος: οι άνθρωποι να κουραστούν με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αν δεν προσφέρουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Πόσες φορές αναβοσβήνετε τα φώτα σας ή ρυθμίζετε το θερμοστάτη στο σπίτι σας; Αν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια, το καλύτερο είναι να αναζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού. Η τεχνολογία δεν προσφέρει πάντα και για όλους την καλύτερη μέθοδο, και η καλύτερη προσέγγιση είναι διαφορετική για τον καθένα.

Πηγή: Zarifopoulos
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.