.

Symantec: Intrusion Prevention System για προστασία από web-based απειλές

Η Symantec, προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες της, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας που περιλαμβάνουν μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την προστασία από web-based απειλές, τοIntrusion Prevention System (IPS) της Symantec είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, μια απαραίτητη προσθήκη σε μια πολυεπίπεδη λύση ασφάλειας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το IPS μπορεί να προστατεύσει τους υπολογιστές και όλα όσα σχετίζονται με αυτούς, με τρόπο που ένα antivirus από μόνο του δεν μπορεί να καλύψει. Μέσω scanning στη συνολική κίνηση του δικτύου, το IPS ανιχνεύει απειλές που χρησιμοποιούν γνωστά exploits αλλά και φορείς επίθεσης. Αντί για ανίχνευση συγκεκριμένων αρχείων, το IPS ανιχνεύει τις ειδικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση κακόβουλων αρχείων σε δίκτυα, προστατεύοντας έτσι τους χρήστες από γνωστές αλλά και άγνωστες απειλές, πριν καν ακόμη να δημιουργηθούν antivirus signatures για τις απειλές αυτές.

Η Symantec αναφέρει ακόμα ότι το IPS προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφάλειας, στα οποία περιλαμβάνονται τρωτά σημεία, zero-day exploits, exploit kits (EK), απειλές κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργίες command and control (C & C) , δραστηριότητες back doors και botnets, ηλεκτρονικές απάτες, κακόβουλες επιθέσεις, phishing και πολλά άλλα.

Τέλος, η εταιρεία τονίζει ότι εφαρμογή ενός συστήματος Intrusion Prevention θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά των απειλών που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο των υπολογιστών των χρηστών.

Η Symantec συνιστά την εφαρμογή πολλαπλών μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των antivirus, firewall, antispam και των IPS προκειμένου ο χρήστης να προστατευτεί από το πλήθος των απειλών που υπάρχουν σήμερα.

Το Norton Security, το Symantec Endpoint Protection και πολλά άλλα προϊόντα ασφάλειας της Symantec παρέχουν δικτυακή προστασία (firewall και IPS).
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.