.

Η Airbus θα πουλήσει κατασκοπευτικά drones στη Βρετανία


Η χώρα ετοιμάζεται να αγοράσει δύο κατασκοπευτικά drones μεγάλου υψομέτρου για 10 εκατ. στερλίνες. Τα μη επανδρωμένα σκάφη είναι πιο φθηνά από το δορυφορικό εξοπλισμό, λειτουργούν από τα 65.000 πόδια και προσφέρουν μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Το Airbus Group είναι έτοιμο να εξασφαλίσει το πρώτο συμβόλαιό του για το κατασκοπευτικό drone μεγάλου υψομέτρου, Zephyr, καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αγοράσει δύο από τα αεροσκάφη για να εμπλουτίσει το στόλο κατασκοπείας στο πεδίο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα λεγόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα «θα μπορούν να πετούν υψηλότερα και για περισσότερη ώρα ώστε να συγκεντρώνουν συνεχείς, αξιόπιστες πληροφορίες από μεγάλες γεωγραφικές περιοχές», τόνισε ο υπουργός Αμύνης, Μάικλ Φάλον. Τα δύο Zephyr θα κατασκευαστούν στη Βρετανία.

Τα δύο σκάφη θα στοιχίσουν 10,6 εκατ. στερλίνες, ωστόσο τα drones είναι πιο οικονομικά από το δορυφορικό εξοπλισμό, μπορούν να αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα και είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν πάνω από τα 65.000 πόδια (19.812 μέτρα), προσφέροντας μεγαλύτερη ευκρίνεια και τραβώντας βίντεο αντί για φωτογραφίες.

Τα Zephyr θα μπορούσαν επίσης να βελτιώσουν τις στρατιωτικές επικοινωνίες παρέχοντας τηλεφωνικά και ευρυζωνικά δίκτυα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.