.

Τα δεδομένα από τις κάμερες παρακολούθησης θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια


Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση από την IHS, οι κάμερες παρακολούθησης βίντεο που είναι εγκατεστημένες σε όλο τον κόσμο το 2015, παράγουν καθημερινά 566 petabytes δεδομένων. Μόλις πριν από δύο χρόνια, οι εγκατεστημένες κάμερες δημιουργούσαν 413 petabytes δεδομένων καθημερινά. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του 2019, οι κάμερες ασφάλειας θα παράγουν περισσότερα από 2.500 petabytes δεδομένων σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τον Josh Woodhouse, ανώτερο αναλυτή της αγοράς για τη βιντεοεπιτήρηση της IHS, ένας από τους λόγους για την προβλεπόμενη αύξηση, είναι το γεγονός ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η βιντεοεπιτήρηση εξακολουθεί να μην είναι κορεσμένη. Η έκθεση υποστηρίζει ότι η εγκατεστημένη βάση εξοπλισμού παρακολούθησης βίντεο αντιστοιχεί σε μία κάμερα για κάθε είκοσι εννέα ανθρώπους στον πλανήτη. Ωστόσο, η πυκνότητα μεταβάλλεται δραστικά από χώρα σε χώρα.

Οι ώριμες αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη εγκαταστήσει μια κάμερα για κάθε οκτώ και έντεκα άτομα αντίστοιχα. Οι αναδυόμενες αγορές – όπως η Ινδία – μία για κάθε 150, ενώ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική συναντάμε μία κάμερα για κάθε 200 ανθρώπους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να δούμε ένα σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) 20% έως το 2019.


Οι τρέχουσες τάσεις της πληροφορικής, όπως το hyper-convergence, το virtualization και η βελτίωση μέσω λογισμικού, είναι ακόμα πολύ μακριά από την εφαρμογή στο μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων παρακολούθησης βίντεο. Ωστόσο, οι βελτιώσεις στην αποδοτικότητα του τρόπου καταγραφής και η διαχείριση της διάρκειας ζωής των βίντεο, θα οδηγήσουν σε νέες προσεγγίσεις για το σχεδιασμό της αποθήκευσης των βίντεο επιτήρησης.

Η υψηλή ζήτηση για κάμερες ασφάλειας, μαζί με τις αυξημένες προδιαγραφές ανάλυσης της εικόνας και την απαίτηση για όλο και μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης, θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση τις ανάγκες για χώρο αποθήκευσης των δεδομένων. Οι απαιτήσεις αποθήκευσης των βίντεο επιτήρησης, μπορεί ακόμα και να οδηγήσουν πολλούς τελικούς χρήστες στην εξασφάλιση αυξημένου χώρου αποθήκευσης, καθώς οι προηγούμενες προσεγγίσεις δεν θα είναι πλέον επαρκείς.

Πηγή: Zarifopoulos.com
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.