.

Η δυσανεξία της κυβέρνησης προς τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας

Με αφορμή το περιστατικό του security στον ΗΣΑΠΜε πρόφαση ένα μεμονωμένο επεισόδιο που χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό με πρωταγωνιστή έναν από
τους security που επιτηρούν τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, η κυβέρνηση λύνει τη σύμβαση με την εταιρία Security που είναι υπεύθυνη, αποδεικνύοντας ότι πιστεύει ακράδαντα στην αρχή της συλλογικής ευθύνης, όπου την συμφέρει!

Γιατί αν την θεωρούσε γενικής ισχύος θα έπρεπε, για παράδειγμα, να κλείση οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία μόλις ένας από το προσωπικό της φερθεί άσκημα σε έναν πολίτη (κάτι που συμβαίνει σε καθημερινή βάση).

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνυση φανερώνει την δυσανεξία της προς κάθε δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα και κατ' επέκταση στις ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζομένων.

Πρόσθετα, προβλέπεται ότι τα καθήκοντα φύλαξης στο Μετρό και στον ΗΣΑΠ θα τα αναλάβει ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση.

Το ερώτημα είναι αν περισσεύουν αυτά τα άτομα στην ΕΛ.ΑΣ. διότι, κάθε φορά που αδυνατεί να ανταποκριθή στις υποχρεώσεις της, επικαλείται έλλειψη προσωπικού.Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.