.

Πιλότοι drones: το νέο κερδοφόρο επάγγελμα


Όλο και περισσότεροι νεαροί Κινέζοι, άνδρες κυρίως, συρρέουν σε σχολές πιλότων drone, με την ελπίδα να βρουν δουλειά στο νέο αυτό ιδιαίτερα κερδοφόρο επάγγελμα. Μπορεί η Κίνα να είναι ήδη ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drone παγκοσμίως, κατασκευάζοντας τηλεχειριζόμενες ιπτάμενες μηχανές ευρείας χρήσης, από την τρισδιάστατη χαρτογράφηση αστικών περιοχών, μέχρι μοντέλα αεροψεκασμού για την αστυνομία, έχει, ωστόσο, έλλειψη έμπειρων πιλότων για να τα πιλοτάρουν.

Σήμερα, έναντι του ποσού των 1.200 δολαρίων, η TT Aviation –μία από τις περισσότερες από 40 σχολές στην Κίνα- προσφέρει ένα εντατικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων, όπου οι σπουδαστές μαθαίνουν τους κανονισμούς και πώς να πιλοτάρουν, χρησιμοποιώντας προσομοιωτές και αληθινά drones, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters.



Στο τέλος του προγράμματος μπορούν να προσπαθήσουν να αποκτήσουν την άδεια που απαιτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, για να χειρίζονται drones βαρύτερα των 7 κιλών και να πετάνε υψηλότερα από τα 120 μέτρα.

Οι ευκαιρίες είναι πολλές, αφού σε όλες τις κινεζικές επιχειρήσεις χρειάζονται φέτος περισσότεροι από 10.000 νέοι πιλότοι, με μόλις 1.000 πιλότους να έχουν μέχρι στιγμής άδεια. 

Ο τομέας λαμβάνει την υποστήριξη της κεντρικής κινεζικής κυβέρνησης, η οποία προωθεί την ρομποτική και την αυτοματοποίηση για να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, καθώς το κόστος εργασίας αυξάνεται.

Το ίδιο μοτίβο ισχύει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην Αμερική, όπου ένας μεγάλος αριθμός σχολών, περιμένοντας την αύξηση της εμπορικής ζήτησης για μαθήματα πιλοταρίσματος drone, προσφέρουν πιστοποιητικά, πτυχία, μεταπτυχιακά και ντοκτορά στο πιλοτάρισμα, την μηχανική και την επισκευή των drones.

Μάλιστα, όπως εκτιμά ο Σύλλογος για Τηλεκατευθυνόμενα Οχήματα Systems International, μέσα στην επόμενη δεκαετία, μέχρι το 2025, θα έχουν δημιουργηθεί 100.000 νέες θέσεις εργασίας στην βιομηχανία των drones.

Ενδεικτικό είναι ότι ο αμερικανικός προϋπολογισμός για τα drones πολέμου έχει αυξηθεί από τα 667 εκατομμύρια δολάρια το 2002, σε περισσότερα από 3,9 δις δολάρια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, ενώ ο αριθμός των drones στην στρατιωτική υπηρεσία, έχει αυξηθεί από 167 σε σχεδόν 7.500.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.