.

Nokia UTM Drones: Δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω δικτύων LTE


Στα πλαίσια της εκδήλωσης “UAE Drones for Good Award” η οποία θα διεξαχθεί στο Ντουμπάιαπό τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα της Αυτού Μεγαλειότητας του, σεΐχη Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, θα παρουσιαστεί η τεχνολογία Nokia UTM. 

Η πρωτοποριακή Unmanned Aerial Vehicle Traffic Management (UTM) πλατφόρμα της φιλανδικής εταιρείας επιτρέπει τον χειρισμό μη επανδρωμένων οχημάτων, εταιρικών ή κυβερνητικών συμφερόντων, μέσω δικτύων LTE, καταργώντας τους περιορισμούς λειτουργικής εμβέλειας αλλά και κάθε ενδεχόμενη παρεμβολή στον έλεγχο πτήσης τους.

Η πλατφόρμα προσφέρει ευκολία χρήσης και επικεντρωμένο έλεγχο, μέσω ενιαίας κονσόλας, από τη χρήση της οποίας μπορούν να επωφεληθούν διάφοροι επιχειρηματικοί και επιστημονικοί κλάδοι, καθώς η απαραίτητη για την λειτουργία της υποδομή παρέχεται ήδη στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη – μέσω των παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Τα UTM drones είναι εφοδιασμένα με ειδικά LTE dongles, GPS και αισθητήρες τηλεμετρίας, ενώ παράλληλα διατίθεται και μία “mobile” εφαρμογή, μέσω της οποίας εποπτεύεται το διάγραμμα πτήσης, η μεταφορά των δεδομένων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της και οι “no-fly” ζώνες, δυναμικά.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.