.

Symantec: Leader στις λύσεις Data Loss Prevention



Η Symantec Corp. αναδείχθηκε ηγέτιδα στις λύσεις Data Loss Preventionγια το 2016, σύμφωνα με την έκθεση «Magic Quadrant for Enterprise DataLoss Prevention» της Gartner.

Η Symantec βρέθηκε στην υψηλότερη θέση τόσο στον τομέα της υλοποίησης όσο και του οράματος που έχει ως εταιρεία, για τις λύσεις Data Loss Prevention. Η ολοκληρωμένη λύση Data Loss Prevention της Symantec προστατεύει πλήρως τα εταιρικά δεδομένα όπου και αν αυτά βρίσκονται (σε φορητές συσκευές, στο cloud, σε data centers). H βαθιά γνώση και εμπειρία που διαθέτουν οι ειδικοί της Symantec, σε θέματα ασφάλειας, αποδεικνύεται καθημερινά ενώ διακρίσεις όπως αυτή της Gartner, την ωθούν ακόμη περισσότερο στο να αφιερωθεί στην καινοτομία, την ανάπτυξη και στην έρευνα της επόμενης γενιάς τεχνολογίας πρόληψης απώλειας δεδομένων (DLP).

Σύμφωνα με την Gartner, η πρόληψη της απώλειας δεδομένων καθώς και η αγορά του enterprise DLP βιώνει μια αναγέννηση, αφού όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν τέτοιες λύσεις. Να σημειώσουμε ότι πάνω από 2.000 κορυφαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων πάνω από τις μισές να βρίσκονται στη λίστα του Fortune 100, έχουν επιλέξει λύσεις της Symantec.

Η Symantec δραστηριοποιείται στην αγορά του data loss prevention από το 2007. Τον Ιούνιο του 2015, παρουσίασε το Symantec Data Loss Prevention 14.0, ενώ διαθέτει και components για DLP Enforce Platform, IT Analytics for DLP, Cloud Storage (με υποστήριξη Box και Microsoft SharePoint Online), Cloud Prevent for Microsoft Office 365, DLP for Endpoint, DLP for Mobile, DLP for Network και DLP for Storage. Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης DLP API για τεχνολογίες ασφάλειας τρίτων κατασκευαστών, όπως ανάκτηση περιεχομένου, reporting και FlexResponse για κρυπτογραφημένο περιεχόμενο, ή DRM.

Τα δυνατά σημεία που έφεραν την Symantec στην κορυφαία θέση της έκθεσης της Gartner, είναι το γεγονός ότι προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη τεχνική ανίχνευσης ευαίσθητων δεδομένων στην αγορά, με προηγμένη λειτουργικότητα που μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος σεναρίων όσο αφορά στην απώλεια δεδομένων. Επιπλέον υποστηρίζει ένα υβριδικό μοντέλο ανάπτυξης για αρκετά από τα προϊόντα DLP, στο οποίο οι servers ανίχνευσης έχουν αναπτυχθεί σε Amazon Web Services, Microsoft Azure ή Rackspace συνδεόμενες σε έναν on-premises Enforce Server.

Η στρατηγική της Symantec καταδεικνύει μια ισχυρή κατανόηση της τεχνολογίας, των κοινωνικών κι οικονομικών δεδομένων, της ασφάλειας αλλά και των γενικότερων τάσεων που θα διαμορφώσουν τις παρεχόμενες λύσεις και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στην φαρέτρα της. Σημαντικό επίσης είναι το πλεονέκτημα ότι η Symantec υποστηρίζει Apple OS X στις βασικές τοπικές επιλογές data discovery and remediation, καθώς και στην ακριβή αντιστοίχιση εγγράφων ως προηγμένη επιλογή ανίχνευσης.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.