.

Ερευνητές εκτύπωσαν δακτυλικό αποτύπωμα και ξεκλείδωσαν έξυπνο κινητό


Πόσο ασφαλές είναι το κλείδωμα της έξυπνης συσκευής σας μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος; Ελάχιστα. Δύο ερευνητές κατάφεραν να το κοροϊδέψουν σε λιγότερο από 15 λεπτά, εκτυπώνοντας ένα ψεύτικο δαχτυλικό αποτύπωμα.

Αν νομίζατε ότι θα κρατήσετε το έξυπνο κινητό και τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κλειδώματος μέσω του δαχτυλικού σας αποτυπώματος, ξανασκεφτείτε το.

Σύμφωνα με τον Κέλεν Μπεκ, στο mashable, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατάφεραν να ξεγελάσουν τον ενσωματωμένο σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος σε δύοέξυπνα κινητά τελευταίας γενιάς χρησιμοποιώντας δαχτυλικά αποτυπώματα εκτυπωμένα απόεκτυπωτή ink-jet. Και χρειάστηκαν λιγότερο από 15 λεπτά!

Πρόκειται για τους Κάι Κάο και Ανίλ Τζάιν που σκέφτηκαν τον τρόπο για να καταστήσουν άχρηστο, το τόσο πολλά υποσχόμενο κλείδωμα μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Αρχικά σάρωσαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα 300dpi (dots per inch) και στην συνέχεια τα εκτύπωσαν σε αγώγιμο χαρτί χρησιμοποιώντας αγώγιμη μελάνη αργύρου.

Οι συσκευές που κατάφεραν να ξεγελάσουν οι δύο ερευνητές με τα εκτυπωμένα δαχτυλικά αποτυπώματα ήταν το Samsung S6 Galaxy, και το Huawei Honor 7. Το πρώτο μάλιστα άνοιξε αμέσως.

Η μέθοδος αυτή έχει δοκιμαστεί μόνο σε αυτά τα δύο έξυπνα κινητά αλλά είναι πολλές οι συσκευές και άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία σάρωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Για παράδειγμα, τα iPhone από το 5S και μετά, τα Samsung Galaxy S5 και S7, τοHTC One Max κ.ά.

Και καθώς οι κατασκευαστές στρέφονται στην συγκεκριμένη τεχνολογία για γρήγορη επιβεβαίωση πρόσβασης στις διάφορες υπηρεσίες μέσω εφαρμογών ή και στις ίδιες τις συσκευές τους, θα χρειαστεί να πάρουν πολύ πιο σοβαρά την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους.

Τα έξυπνα κινητά πέρα από ότι αποθηκεύουν ολοένα και περισσότερες προσωπικές πληροφορίες, όπως τις δραστηριότητές μας στο Διαδίκτυο, τις συνήθειές μας, τις διαδρομές που κάνουμε ή ακόμα και το ιατρικό ιστορικό μας, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται και ως συσκευές πληρωμής των αγορών μας.

Οι εταιρείες θα πρέπει να αναβαθμίζουν συνέχεια την τεχνολογία, ώστε να καταστεί πραγματικά ασφαλές το κλείδωμα των συσκευών μας με αυτόν τον τρόπο. Η έρευνα είναι διαθέσιμη δημόσια εδώ, και έχει σκοπό να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τόσο το κοινό όσο και τους κατασκευαστές για τους πιθανούς τρόπους παραβίασης, ώστε να διορθώσουν τα κενά ασφάλειας.


Δείτε στο παρακάτω βίντεο τους ερευνητές να ξεκλειδώνουν τις συσκευές.




Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.