.

Προσεχώς διανομείς-ρομπότ!


Ετοιμαστείτε! Σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορούν πολλά τέτοια ρομπότ στους δρόμους.

Οι δημιουργοί του Skype, Ahti Heinla και Janus Friis έχουν δημιουργήσει την Starship Technologies, μια εταιρεία που σχεδιάζει να στέλνει μικρά τροχοφόρα ρομπότ σε σπίτια καταναλωτών για τις τοπικές παραδόσεις δεμάτων.

Η ιδέα είναι ότι τα δέματα θα αποστέλλονται σε ένα κομβικό σημείο, από το οποίο τα αυτόματα ηλεκτροκίνητα οχήματα με έξι τροχούς, που διαθέτουν μια θήκη μεταφοράς που κλειδώνει, θα κάνει τις παραδόσεις στα σπίτια των κατοίκων μέσα σε 5 με 30 λεπτά.

«Συνειδητοποιήσαμε πριν από δύο χρόνια με τον συνεργάτη μου Janus Friis, ότι είναι δυνατόν να αυτοματοποιηθεί η παράδοση χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τη σημερινή τεχνολογία.» τονίζει ο Αχτι Χέινλα.

Το ρομπότ θα ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου από έναν χειριστή ο οποίος θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Το ρομπότ διαθέτει
ηχείο και μικρόφωνο για να επικοινωνεί με τους ανθρώπους.Ο Ahti Heinla,ένας Εσθονός προγραμματιστής ο οποίος είναι ο συνιδρυτής του Skype μας περιγράφει τη λειτουργία του.«Διαθέτει αισθητήρες για να το βοηθήσουν να περιηγηθεί στο δρόμο. Έχει GPS, εννέα κάμερες – μπορείτε να δείτε μερικές από αυτες- και προφανώς έχει τα γυροσκόπια και άλλους αισθητήρες στο εσωτερικό.Το ρομπότ μπορεί να αισθανθεί τις συγκρούσεις και την ταχύτητα των κινούμενων αντικειμένων. Εντοπίζει τα εμπόδια και σταματά σε κάθε σημείο που εμφανίζονται. Βασίζεται στην τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας.» 

Τα ρομπότ θα κυκλοφορήσουν σε διάφορες πόλεις στη Βρετανία μέσα στους επόμενους μήνες. Το κόστος της παράδοσης με αυτό τον πρωτότυπο τρόο μεταφοράς θα έπρεπε να είναι όσο ένα βιβλίο.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.